Jasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Hviezda večera - brankár Kežmarku
Zdielať na
Hokej

Hviezda večera - brankár Kežmarku

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták

Kežmarčania si vychutnali Trenčanov. Dukla Trenčín - SkiPark MHK Kežmarok 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Hokej - Slovnaft extraliga - 23. kolo:

Dukla Trenčín - SkiPark MHK Kežmarok 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 12. M. Palovčík (Frank, Strapko), 36. Šechný (Martin Slovák, Strapko), 41. Martin Slovák (Drotár)
Vylúčení: 5:10 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák - Horínek, Brath, 2780 divákov

Zostavy:
Trenčín: Hála - Homer, Křetinský, Fatyka, Urban, Osina, P. Mikuš, Bobček, Malinský - Čacho, Húževka, Pardavý - Hanzal, Kollár, V. Nemec - S. Saliji, Trochta, Marek Haščák - Radulay, Kóňa, V. Kútny
Kežmarok: Klempa - Strapko, Gábriš, Petrina, Brincko, Hrubý, Brejčák - Martin Slovák, Šechný, Drotár - Frank, M. Palovčík, Slaninák - Škovira, P. Gajdoš, B. Ihnačák - B. Fábry, Klein, Lemešani

V úvodnej časti sa hral živý hokej s viacerými dobrými šancami na oboch stranách. Prví do čierneho trafili hostia, keď v 12. min v presilovke Palovčík šikovnou delovkou spoza protihráča od modrej preveril pevnosť sieťky trenčianskej bránky.

Domáci potom vystupňovali svoj tlak, v 15. min Čacho tečoval puk do žŕdky, no východniarov viackrát podržal brankár Klempa. Do vážnejšej fázy sa hra opäť rozprúdila v polovici zápasu. Najskôr Hála skvele vychytal gólovú tutovku osamoteného hosťujúceho Drotára, aby Trenčania potom opäť súpera pritlačili, ale z viacerých dobrých šancí sa neujala žiadna.

V 36. min po spornej akcii hraničiacej s ofsajdom, Šechný zvýšil kežmarský náskok. V 43. sekunde tretej tretiny Slovák nevídanou bombou z pravého kruhu prestrelil brankára Hálu a upravil na 0:3. Aj potom pokračovalo zúfalé trenčianske dobýjanie kežmarskej bránky, sprevádzané neuveriteľným festivalom nevyužitých šancí.

Trenčania nedali gól ani do prázdnej bránky, nevyužili ani dve presilovky piatich proti trom a napriek drvivej prevahe v záverečnej tretine už súboj gólovo nezdramatizovali. Hviezdou večera sa stal brankár Kežmarku Martin Klempa.

Hlasy:
Antonín Stavjaňa (tréner Trenčína): "Hostia začali zápas dobre a vypracovali si viacero šancí. Zdalo sa, že prvý inkasovaný gól nás vyburcuje, a hoci sme potom zlepšili korčuľovanie, bránka hostí pre nás ostala až do konca zápasu zakliata. Po druhom góle súpera sme už znervózneli a to nám zväzovalo ruky. Ukázalo sa, že prestávka sa na nás podpísala, ale verím, že v najbližšom zápase na Slovane si to vynahradíme."

Miroslav Ihnačák (tréner Kežmarku): "Odohrali sme super zápas a musím chlapcom poďakovať za vynikajúci a disciplinovaný výkon. Výrazne nás podržal výborne chytajúci brankár Klempa."

Zdielať na