Jasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Popradčania porazili Nitru
Zdielať na
Hokej

Popradčania porazili Nitru

Zdroj: sxc.hu

HK Aquacity ŠKP Poprad - HK Ardo Nitra 6:2 (2:0, 3:2, 1:0)

HK Aquacity ŠKP Poprad - HK Ardo Nitra 6:2 (2:0, 3:2, 1:0)

Góly:


5. Martin Segľa (E. Piatak), 12. Turoň (A. Kroták, Jarolín), 24. A. Kroták (Michal Segľa, Kasík), 25. V. Král (Fabian, Jabrocký), 35. Jabrocký (V. Král, Buc), 54. Dora (Halaj, V. Král) - 32. Jass (Šimka, T. Chrenko), 40. Vozdecký (Šimka)

Vylúčení:

3:7 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - Gajan, Smrek, 1205 divákov

Zostavy:

Poprad: Šimonovič - Kasík, Michal Segľa, Dora, Fabian, Bambúch, Turoň, Korenko, P. Bakoš - A. Kroták, Jarolín, Lapšanský - V. Král, Jabrocký, Buc - Marcel Haščák, E. Piatak, Martin Segľa - J. Marcinko, Halaj, Ficko
Nitra: Mastič (24. Konrád) - Sedlák, R. Lukas, Jass, Šimka, Halász, Špila, J. Ručkay, Vojta - Ľ. Kolník, Berzinš, Gálik - M. Chrenko, T. Chrenko, Dornič - Vozdecký, M. Štefanka, G. Saliji - H. Ručkay, Gašpar, Valach

Popradčanom vyšiel úvod strenutia, keď strelu Bambúcha po prečíslení dvoch na jedného Mastič ešte kryl, ale z následného vhadzovania sa dostal puk k voľnému Martinovi Segľovi, ktorý chladnokrvne zavesil. V 12. minúte pridal druhý gól Turoň, keď strelou pomedzi betóny prekonal Mastiča.

Snaha hostí bola zväčša len platonická a s občasným náznakom šancí si poradil pozorný Šimonovič. Poprad hral s chuťou a uvoľnene, čo potvrdil tretím presným zásahom v úvode druhej tretiny - v presilovke prešla strela Krotáka Mastičovi opäť pomedzi betóny.

Nitriansky brankár sa následne porúčal z bránky, ale jeho nasledovník Konrád dlho čisté konto neudržal, keď už o minútu nato zvyšoval Král na 4:0. V 32. minúte však aj hostia zaznamenali svoj prvý úspech po peknej kombinácii a úspešnej strele obrancu Jassa.

Popradčania však snahu Nitry schladili piatym gólom o tri minúty neskôr, keď zmätky v obrane potrestal gólom do opustenej bránky Jabrocký. Nitrania však znížili gólom do šatne po presnej strele Vozdeckého, čím naznačili, že zbrane ešte neskladajú. To však bolo len zdaním, pretože tretia tretina sa okrem úvodných minút len dohrávala a hostia počas nej pôsobili odovzdaným dojmom.

Ten navyše umocnil šiestym gólom Popradu Dora, ktorý presne trafil spomedzi kruhov. Záver stretnutia pripomínal popradský tréning, keď sa domáci dostali k viacerým prečísleniam, ktoré našťastie pre Nitru neskončili gólom.

Zdielať na