Jasno
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Gáborík nastúpi možno už v utorok na ľade Calgary
Zdielať na
Hokej

Gáborík nastúpi možno už v utorok na ľade Calgary

Zdroj: SITA/AP/Rick Scuteri

Marián Gáborík nastúpi možno už na zápas proti Calgary, Rolston s Belangerom sa nechcú na neprítomnosť slovenského dua vyhovárať.

Slovenský hokejový útočník Minnesota Wild Marián Gáborík aj napriek problémom so slabinami možno nastúpi na utorňajší duel kanadsko-americkej NHL na ľade Calgary Flames.

Odchovanec trenčianskeho hokeja však nechce návrat uponáhľať, aby sa nestalo to, čo naposledy, keď po pár zápasoch po problémoch so slabinami nastúpil a potom musel opäť pauzovať.

Rovnaké starosti má aj Gáboríkova slovenská "dvojička" Pavol Demitra, ten však na štvorzápasovú sériu na ľade súperov ani neodcestoval a doliečuje sa v domácom prostredí.

"Nemôžeme sa spoliehať iba na víťazstvá, ktoré nám zabezpečia Gabby s Demom. Musíme sa s ich prípadnou neprítomnosťou na ľade vyrovnať a naučiť sa vyhrávať aj bez ich bodov. Kľúčom k tomu je sebavedomie. Musíme tvrdo pracovať, hrať ako tím," zhodnotil situáciu v mužstve "novembrový" kapitán Wild Brian Rolston, druhý najproduktívnejší muž v drese "divochov".

Podobné myšlienky prezentoval aj center medzi dvoma Slovákmi Eric Belanger: "Nemôžme sa vyhovárať na skutočnosť, či nám chýba ten či onen hráč. Jednoducho sa s tým musíme vyrovnať a nie ospravedlňovať slabšie výkony neúčasťou ďalších chlapcov."

Zdielať na