Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V nominácii na Nemecký pohár zatiaľ 17 mien
Zdielať na
Hokej

V nominácii na Nemecký pohár zatiaľ 17 mien

Zdroj: SITA/Nina Bednáriková

Neúplná 17-členná nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie na Nemecký pohár (9. - 11. novembra 2007)

Slovenskú hokejovú reprezentáciu čaká na budúci týždeň ostrý štart do sezóny 2007/08, ktorá vyvrcholí majstrovstvami sveta na prelome apríla a mája 2008 v Kanade. V Hannoveri budú zverenci trénera Júliusa Šuplera obhajovať prvenstvo na Nemeckom pohári.

Slováci začnú svoje účinkovanie v hannoverskej TUI Arene v piatok 9. novembra, keď o 16.30 h nastúpia proti Japonsku. O deň neskôr sa stretnú o 14.30 h v repríze vlaňajšieho finále so Švajčiarskom a v nedeľu 11. novembra ich čaká zápas o konečné umiestnenie. V druhej skupine sa na turnaji predstavia domáce Nemecko, USA a Dánsko.

V premiérovej nominácii na novú sezónu je momentálne 17 mien, ďalších 5 hráčov reprezentačný tréner Július Šupler donominuje po piatkovom extraligovom kole. "V zábere sme mali skoro 40 mien. Viacerí oslovení hráči mali rôzne dôvody, pre ktoré sa mi ospravedlnili, či už to bolo doliečovanie zranení, rodinné dôvody, preťaženosť v klube," povedal J. Šupler. Z toho dôvodu si reprezentačný dres v Nemecku neoblečú napríklad Pálffy, Surový, Milo či Podkonický.

Po krátkej prestávke sa do reprezentácie vracajú brankári Ján Lašák a Rastislav Staňa, útočníci Ľuboš Bartečko, Peter Fabuš, či najproduktívnejší hráč švajčiarskej National League Juraj Kolník. Najviac štartov v reprezentačnom drese Slovenska má z nominovaných hráčov na svojom konte obranca Martin Štrbák (133 zápasov), najlepším reprezentačným strelcom vo výbere je Ľuboš Bartečko (15 gólov v 77 zápasoch). Premiéru v národnom tíme na Nemeckom pohári zažijú skalický útočník Juraj Mikúš a obranca bratislavského Slovana Jozef Kováčik.

Neúplná 17-členná nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie na Nemecký pohár (9. - 11. novembra 2007):

Brankári: Ján Lašák (HC Möller Pardubice/ČR), Rastislav Staňa (Linköpinkgs HC/Švéd.)
Obrancovia: Ján Homer (HK Dukla Trenčín), Jozef Kováčik (HC Slovan Bratislava), Tomáš Starosta (Neftechimik Nižnekamsk/Rus.), Marcel Šterbák (HC Košice), Martin Štrbák (Mettalurg Magnitogorsk/Rus.), René Vydarený (HC České Budějovice/ČR).
Útočníci: Ľuboš Bartečko (Lulea HF/Švéd.), Ivan Čiernik (Kölner Haie/Nem.), Peter Fabuš (HC Plzeň/ČR), Michal Hudec (HC České Budějovice/ČR), Peter Húževka (HK Dukla Trenčín), Juraj Kolník (Servette Ženeva/Švajč.), Tibor Melichárek (HC Sparta Praha/ČR), Juraj Mikúš (HK 36 Skalica), Radovan Somík (HC Möller Pardubice/ČR).

Program reprezentácie SR:
Utorok 6. novembra: zraz na ZŠ O. Nepelu v Bratislave (15.30 h)
Piatok 9. novembra - Hannover: Slovensko - Japonsko (16.30)
Sobota 10. novembra - Hannover: Slovensko - Švajčiarsko (14.30)
Nedeľa 11: novembra - Hannover: zápas o umiestnenie

Zdielať na