Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Stretnutia hokejovej extraligy prekvapili
Zdielať na
Hokej

Stretnutia hokejovej extraligy prekvapili

Kežmarčania na lopatkách; Liptáci nátlak Skalice nevydržali; Košičania mali pôrod; Slovan sa s Popradom nemaznal. Pozrite si aktuálny prehľad utorkových zápasov hokejovej Slovnaft extraligy. Pozrite si videozábery zo zápasov Skalica-L. Mikuláš a Slovan-Poprad

Súhrn výsledkov utorňajších stretnutí 21. kola slovenskej hokejovej Slovnaft extraligy 2007/08:

SkiPark MHK Kežmarok - HKm Zvolen 3:5 (0:2, 0:1, 3:2)
Góly: 46. Pavol Segľa (Šechný, Gábriš), 46. Brincko, 56. Pavličko (Drotár) - 7. Paciga (Lipiansky, J. Čierny), 18. J. Kopecký (L. Čierny, J. Čierny), 35. J. Čierny (Frühauf, Lipiansky), 53. F. Turek (Babka), 60. L. Čierny.
Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: R. Lauff ml. - Kalina, Korba, 1500 divákov
Zostavy:
Kežmarok: Klempa (21. J. Kučera) - Strapko, Gábriš, Petrina, Brincko, Lemešani, Žemba, Kall, Brejčák - Martin Slovák, Šechný, Drotár - Pavol Segľa, M. Palovčík, Slaninák - Frank, Pavličko, Fedor - B. Fábry, P. Gajdoš, B. Ihnačák
Zvolen: V. Hudáček - Babka, Štork, L. Čierny, Juraško, Frühauf, Dlouhý, Cebák, Ondruška - Cibuľa, F. Turek, Krayzel - J. Kopecký, Klouda, Kubenko - Paciga, Lipiansky, J. Čierny - Dubec, Chovan, L. Jurík


Duel dvoch tabuľkových susedov začali síce lepšie domáci hráči nabudení víťazstvom v Poprade, no boli to Zvolenčania, ktorí otvorili skóre v 7. min. Po nevinnej akcii sa ocitol Paciga osamotený pred bránkou domáceho tímu a bolo 0:1. O necelé tri minúty sa opäť Paciga ocitol vo výbornej príležitosti, v rozhodujúcej chvíli mu však skĺzol puk z hokejky a zo šance nebolo nič.

V 12. min mohol vyrovnať Drotár, ale pred Hudáčekom dlho otáľal a zvolenský gólman mu stihol puk 'ukradnúť'. Pred prvou prestávkou v 18. min sa tímu spod Pustého hradu podarilo zvýšiť na rozdiel dvoch gólov. Brankár Klempa najprv s námahou zlikvidoval pokus L. Čierneho, no na pohotovú dorážku Kopeckého už bol prikrátky.


Aj v druhom dejstve pokračovali Zvolenčania vo vynikajúcom výkone a nedovolili Kežmarku dlhšie sa usadiť pred Hudáčekom. Výnimkou bola iba strela Palovčíka v 25. min, puk doslova 'tancoval' na bránkovej čiare, obrana Zvolena ho však napokon stihla poslať do bezpečia.

Následne sa na druhej strane nepresadili Chovan, Klouda ani Krayzel. V 35. min sa však J. Čierny nemýlil, keď doklepol puk za už prekonaného J. Kučeru. Tretia tretina priniesla gólovú prestrelku s úspešným koncom pre Zvolen. Domácim sa v 46. min podarilo znížiť v priebehu 25 sekúnd na rozdiel jediného gólu, keď sa do streleckej listiny zapísali Pavol Segľa a Brincko.

V 53. min poslal hostí do dvojgólového vedenia J. Čierny, no o necelých päť minút pred treťou sirénou znížil na 3:4 Pavličko. O osude duelu rozhodol 11 sekúnd pred koncom gólom do prázdnej bránky pri power-play Kežmarku obranca L. Čierny. Zvolenčania tak po pohodlnom domácom víťazstve nad Košicami bodovali naplno aj v Kežmarku a v tabuľke predstihli práve Podtatrancov.


Hlasy
Ján Vodila (asistent trénera Kežmarku): "Začali sme náporom, vytvorili sme si značný tlak na súperovú obranu, ale boli sme bezzubí a aj z vyložených šancí sme nedali góly. Mali sme na to aj tri presilovky, ktoré vyšli navnivoč. Myslím si, že v takom domácom prostredí a danom tlaku tam musí padnúť gól, potom mužstvo môže ísť ďalej. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo a dostali sme potom lacné góly, po ktorých sme išli trochu do kolien. V poslednej tretine sme to trochu vystupňovali, zmenili sme útočné formácie, podarilo sa nám aj skórovať. Chlapci určite chceli doma bodovať a spravili pre to všetko, bojovali až do poslednej sekundy. Mužstvo Zvolena však hralo perfektne v defenzíve a tri body v Kežmarku si zaslúžilo."

Pavel Hulva (asistent tréner Zvolena): "Vedeli sme, že nás tu čaká ťažký zápas. To sa aj potvrdilo, domáci sú výborní v presilovkách. Dokážu vyvinúť veľmi veľký tlak, čo potvrdili aj naposledy v Poprade, keď otočili výsledok z 0:3 na 4:3. Na toto stretnutie sme sa dôsledne pripravovali. Veľa sme hrali v defenzíve, domáci mali od začiatku veľký tlak, keď hrali tri presilovky. Tie sme ubránili, čo nám pomohlo a na konci tretniny sme zvýšili na 2:0. Ešte aj za tohto stavu sme si boli vedomí, že nás budú tlačiť, pretože majú na to typy hokejistov. Aj za stavu 3:0 som našim hovoril hráčom, že ešte nie je nič vyhrané. Domáci znížili na 2:3 aj 3:4 a napokon sme so šťastím tento zápas vyhhrali."

HK 36 Skalica - MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)
Góly:
2. D. Pašek (M. Ivičič, R. Školiak), 9. Pálffy (T. Višňovský), 10. Pálffy (T. Višňovský, V. Vlk), 22. Pálffy (V. Vlk, J. Mikúš), 59. T. Višňovský (Pálffy, R. Hartmann) - 18. Bulík
Vylúčení: 7:13 na 2 min, navyše: M. Droppa (Lipt. Mikuláš) na 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 5:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - Tvrdoň, Jankovič, 2800 divákov
Zostavy:
Skalica: M. Kučera - V. Vlk, Gründling, M. Ivičič, Gula, Škadra, Šille, Klučár, Škápik - Pálffy, J. Mikúš, R. Hartmann - Kocák, R. Školiak, D. Pašek - T. Višňovský, Hollý, Šátek - Hrtús, F. Novák, Malík
L. Mikuláš: Falter (od 10. min J. Laco) - Petran, D. Rehák, M. Droppa, Hyben, M. Grman, Rúfus, M. Školiak, Kadlubiak - Kriška, Róbert Huna, Richard Huna - F. Zúbek, Holečko, Bulík - Pupák, Marek Hovorka, Pohanka - Blaščík, Ulehla, Kuric.

Joj.sk

Skaličania začali proti Liptákom vo veľkom štýle, keď úspech slávili hneď štyri po sebe využité presilovky o jedného muža. Už v 2. min otvoril skóre duelu Pašek, ktorý doklepol odrazený puk do Falterovej bránky. Domáci gólman Kučera si na puk siahol prvýkrát až v 4. min, keď musel zasahovať po strele Krišku.

Tlak domácej Skalice zúročil v 9. min Pálffy, ktorý po prihrávke od Višňovského z medzikružia ponad pravý betón Faltera zvýšil na 2:0. Už o minútu skalický kanonier pridal svoj druhý gól v zápase, keď puk tentoraz poslal do bránky pomedzi Falterove betóny a do bránky Liptovského Mikuláša sa postavil Ján Laco.

V 13. min mohli po peknej kombinácii zvýšiť vedenie Skalice Pálffy s Mikúšom a Vlkom, uspieť sa im však nepodarilo. V 18. min hostia skorigovali po samostanej akcii Bulíka, ktorý strelou pomedzi betóny prekonal Kučeru. Hneď v úvode druhého dejstva sa dočkal Pálffy hetriku. Skúsený útočník počas presilovky dorazil puk do prázdnej bránky.

Hostia sa nevzdávali ani za nepriaznivého stavu a v 27. min najprv Pupák v rýchlosti trafil len do dobre stojaceho Kučeru a hokejka skalického gólmana si poradila aj o minútu so strelou M. Droppu. Následne svoje šance nevyužili Pašek, Pálffy a Šille, na druhej strane neuspeli Róbert Huna, Bulík, Petran ani Holečko.

Mikulášania predvádzali aj v záverečnej tretine sympatický hokej, snažili sa zo všetkých síl vyrovnať. Viackrát dokázali pohroziť pred spoľahlivým M. Kučerom, najmä príležitosti Róberta Hunu a Krišku zaváňali gólom. Na druhej strane nepremenili svoje šance Pálffy, Pašek a ani Gründling.

Skalica nezostala svojej povesti nič dlžná a aj v poslednej časti premenili presilovku. V 59. min vystrelil z pozície obrancu Pálffy a teč T. Višňovského skončil v hosťujúcej bránke.

Hlasy
Peter Oremus (tréner Skalice): "Mali sme veľmi dobrý vstup do stretnutia. Konečne sme využili v jednom zápase päť presiloviek, čo rozhodlo o výsledku."
Ján Majdek (tréner Lipt. Mikuláša): "O osude stretnutia rozhodla prvá polovica prvej tretiny, keď sme inkasovali tri góly v našom oslabení. Od polovice duelu sme zápas herne vyrovnali, ale nakoniec lepší súper dnes zvíťazil. Súper má takého hráča ako je Pálffy, ktorý vlastne sám rozhodol o výsledku."



HC Košice - MHC Martin 1:0 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0)
Rozhodujúci nájazd: Rudolf Huna
Vylúčení: 7:9 na 2 min, navyše: 40. Klepáč (Martin) 10 min nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Gajan, Smrek, 4850 divákov
Zostavy:
Košice: Lipovský - I. Droppa, Jendek, M. Šterbák, Javín, Kledrowetz, P. Mocek - Šimurda, Kmiť, S. Gron - Špilár, Juraj Faith, P. Bartoš - Michel Miklík, Pleva, Rudolf Huna - Michal Lukáč, Ščurko, M. Bartánus
Martin: Lakosil - Vantroba, S. Hriňa, J. Polák, Klepáč, Kolba, I. Ďatelinka, B. Majeský, Dvořák - Podstavek, Koložváry, Važan - L. Říha, M. Beran, Török - Džerinš, J. Mihálik, Markovič - Trokan, Mahdalík, Macho

V Košiciach to bol skôr boj ako pohľadný hokej. V prvej tretine sa hráči dostávali do vyložených pozícií len sporadicky. Kledrowetzovu strelu bez prípravy Lakosil zneškodnil, poradil si aj s pokusom Grona, ktorý sa pred neho natlačil spoza bránky a kryl aj presilovkovú strelu aktívneho Kledrowetza v 9. min.

Ten istý hráč to skúšal pri hre štyroch proti štyrom, ale martinský brankár si udržal čisté konto. Lipovský musel zasahovať pri presilovke po Važanovom zakončení a tesne pred prestávkou betónom pred Říhom.

V druhej tretine sa hostia viac osmelili. Hriňovu strelu od modrej Lipovský v presilovke vyrazil. V ideálnej pozícii sa potom opäť ocitol Kledrowetz, Lakosil jeho pokus vyrazil a ani Faithova dorážka nebola presná. Domácich mohol dostať do vedenia v presilovke Bartoš, ale zblízka trafil iba žŕdku. Potom mal dve sľubné príležitosti Važan, ale košický brankár pôsobil istým dojmom.

V presilovke si poradil so strelou Berana, Vantrobova dorážka bola opäť nepresná. Hosťujúci Řiha v 35. min pri samostatnom nájazde bránku netrafil. Otvoriť účet mohol Huna, ale opäť bol v akcii Lakosil. Gól mal na hokejke aj Koložváry, ale košický brankár držal svoj tím nad vodou.

V úvode tretej tretiny trafil Šterbák pri presilovke piatich proti trom Lakosilove betóny a krátko na to Kmiť len hruď martinského brankára. Ten lapačkou vytlačil nad hornú žŕdku Šimurdovu strelu. V 45. min mal obrovskú šancu Podstavek pri presilovke, jeho sólo skončilo na Lipovskom. V predĺžení boli aktívnejší Košičania, ale víťazstvo si vybojovali až po samostatných nájazdoch, keď ten rozhodujúci premenil Róbert Huna.

Hlasy:
Anton Tomko (asistent trénera Košíc): "Bol to bojovný zápas, taktický až do konca. Vyzdvihnúť musím výkony brankárov Lipovského a Lakosila. Bol to boj o každý kúsok ľadu, nik nechcel urobiť chybu. Sme radi, že sme v trestných strieľaniach napokon uspeli."

Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Aj keď to bolo 0:0, bol to veľmi dobrý hokej. Do zápasu sme išli s tým, že chceme bojovať. V druhej tretine sme mali veľa čistých gólových šancí, naša koncovka sa nám však vypomstila. Košičania majú dobrých hráčov, ktorí pri samostatných nájazdoch vedia dať gól."

HK Ardo Nitra - MsHK Žilina 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Góly:
34. Ľ. Kolník (M. Gálik, Berzinš), 46. Vozdecký (M. Gálik, Berzinš) - 26. L. Havel (Krajči)
Vylúčení: 6:11 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Pavlovič, M. Orolín a Müllner, 2800 divákov
Zostavy:
Nitra: Mastič - R. Lukas, Halász, Špila, Burián, Šimka, Jass - M. Gálik, Berzinš, Ľ. Kolník - Dornič, T. Chrenko, M. Chrenko - G. Saliji, M. Štefanka, Vozdecký - Valach, J. Ručkay, H. Ručkay - Vojta (od 2. tretiny)
Žilina: M. Laco - D. Kusovský, Kučný, Pulpán, Priechodský, Kudrna, Juraj Liška - P. Sivák, R. Stantien, Paroulek - L. Havel, Fadrný, Krajči - Drábek, R. Tvrdoň, Lelkeš - Hajnik, Sikorčin, Slávik

Úvod stretnutia dvoch susedov tabuľky vyznel rozpačito, keď si ani jedno mužstvo počas prvej tretiny nedokázalo vypracovať čistú gólovú príležitosť. Napriek tomu, že domáci hrali päť presilových hier, Laca v bránke Žiliny neprekonali. V 26. min si sadol na trestnú lavicu v poradí šiesty hráč Žiliny, no do vedenia išli hostia, keď Havel využil brejkovú situáciu - 0:1.

Vyrovnanie prišlo v 34. min, keď sa Nitranom podarilo využiť v poradí ôsmu presilovú hru. Gól dal veterán Kolník, ktorý po strele Gálika iba doklepol puk do siete - 1:1. Až do konca strednej časti zápasu mali potom navrch domáci hráči. Rovnaká situácia ako pri prvom góle Nitry sa odohrala aj v 46. min, no tentokrát po strele Gálika zareagoval najrýchlejšie Vozdecký a dostal Nitru do vedenia - 2:1.

V 53. min mohli domáci opäť skórovať, keď sa pred Lacom objavili H. Ručkay a Jass, no ani jeden nedokázal už ležiaceho brankára Žiliny prekonať. Stodvadsaťpäť sekúnd pred koncom tretej tretiny si vzali hostia oddychový čas a vzápätí tréner Hiadlovský odvolal brankára Laca. Krátko nato pri početnej prevahe v poli trafil Žilinčan Sivák žŕdku Mastičovej bránky, no na výsledku to už nič nezmenilo.

Hlasy:
Jan Neliba (asistent trénera Nitry): "Žilina začala hrať aktívne od začiatku a my sme sa naopak nevedeli dostať do tempa. Dá sa povedať, že až po zaradení štvrtého útoku do hry sme začali hrať hokej. Víťazstvo je síce šťastné, ale teší nás. Taký je už hokej."

Vladimír Hiadlovský (tréner Žiliny): "Zápas sme si prehrali pre veľký počet vylúčení. Navyše sme nepremenili šance, ktoré sme si vypracovali, a preto odchádzame z Nitry bez bodu."

Slovan Bratislava - HK Aquacity ŠKP Poprad 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Góly: 16. Döme (Hreus, J. Kováčik), 32. Uram (Pavlas), 42. Hujsa (Uram, Kuľha), 60. Kuľha (Kapuš) -
57. E. Piatak (Marcel Haščák)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Junek, Šefčík, 5847 divákov
Zostavy:
Slovan: Hovi - Pavlas, Hruška, J. Kováčik, Srdínko, Devečka, Sersen, Hančák, Huba - Kuľha, Hujsa, Uram - Lažo, Hreus, Döme - Kropáč, Kapuš, Ľ. Pištek - Gráčik, Baček, Kokavec
Poprad: Melicherčík - Fabian, Turoň, Dora, Bambúch, Kasík, Korenko, P. Svitana, Gurčík - V. Král, Jarolín, A. Kroták - Jasovský, Jabrocký, Martin Segľa - Buc, E. Piatak, J. Marcinko - Ficko, Lapšanský, Marcel Haščák

Joj.sk

Slovan začal šláger 21. kola aktívne, no hostia v ničom nezaostávali a domácim boli najmä v prvej tretine vyrovnaným súperom. Ako prvý v 4. min výraznejšie pohrozil Uram po akcii Pavlasa s Hujsom, na druhej strane onedlho Kroták takmer naklonil misky váh na stranu Popradu, keď po jeho dorážke musel situáciu hlavný arbiter konzultovať s videorozhodcom.

V 9. min Hreus pri hre štyroch proti štyrom po Sersenovej strele v čistej pozícii zaváhal a ešte v tej istej minúte ho mohol za to potrestať Jarolín. Skóre otvoril po peknej prihrávke Hreusa a pri signalizovanom vylúčení hostí v 16. min z prvej Döme - 1:0. Tesne pred koncom prvej tretiny prihral pekne Segľa Jasovskému, ale ten vyrovnať nedokázal.

Druhá časť priniesla opäť zaujímavý hokej, no viac z hry už mali slovanisti. Na 2:0 zvýšil po tečovanej Pavlasovej strele Uram, ktorý dostavil do bránky puk, ležiaci za Melicherčíkom.

Možný nápor hostí v poslednej tretine zastavili slovanisti už po 74 sekundách, keď ukážkovú prihrávku Urama zužitkoval Hujsa. O pár sekúnd po skvelej akcii šancu dať Popradu definítivne K.O. Döme, rovnako ako neskôr center druhého útoku belasých, neuspel.

Hostia potom Slovan zatlačili, no 46 sekúnd trvajúcu presilovku o dvoch hráčov nevyužili a zaslúžený čestný úspech dosiahli až v 47. min po zaváhaní Hrušku a Hoviho Piatakom. Hostí o možnosť hry bez brankára pripravil Kuľha, ktorý 56 sekúnd pred koncom stanovil na konečných 4:1.

Hlasy:
Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Dnes sme hrali jednoducho s veľkým nasadením a ja som spokojný. Škoda našej vyloženej chyby v závere pri jedinom presnom zásahu súpera. Teší ma, že sa stále viac darí našim ťahúňom a začínajú strieľať góly. Kapitánske ´céčko´ sme sa zatiaľ rozhodli ponechať Dömemu, nechceli sme to meniť a Rišo Kapuš s tým nemal žiadny problém."

František Hossa (tréner Popradu): "Gratulujem domácim k víťazstvu. Počas zápasu bolo vidieť, že máme neustále problémy s bekmi. Viacerí totiž majú zdravotné problémy a potom sú tí ostatní preťažení. Slovan získal vedenie dôraznou hrou, počas celého duelu viedol a my sme sa tradične trápili v koncovke. Je to tak pri štandardných situáciách aj pri hre vo vyrovnanom počte."

Zdielať na