Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Lipiansky si zbalil veci a upísal sa Zvolenu
Zdielať na
Hokej

Lipiansky si zbalil veci a upísal sa Zvolenu

Zdroj: SITA/Ivan Fleischer

Ján Lipiansky bol voľným hráčom iba niekoľko hodín

Ján Lipiansky podpísal v utorok zmluvu s extraligovým HKM Zvolen. V klube bude pôsobiť minimálne do konca budúcej sezóny.

"Podpísali sme s Lipianskym zmluvu na dva roky s následnou ročnou opciou. Taká bola aj ústna dohoda a dodržali sme ju. Teraz máme v mužstve troch centrov s patričnou výkonnosťou, takže ďalšieho už hľadať nebudeme," uviedol manažér HKM Zvolen Ivan Piovarči.


Ján Lipiansky je spokojný, že veci sa vyvinuli z pondelka na utorok rýchlo a môže nastúpiť na večerný duel v Kežmarku.

"Poznám veľa hráčov v tíme, ale veľa vecí je tu pre mňa nových. Zvolen má ambiciózny káder, mužstvo je konsolidované, chcem mu pomôcť. Teším sa, že po dlhej pauze budem hrať hokej a verím, že sa dostanem do zápasového tempa. Treba zdvihnúť Zvolen v tabuľke hore," uviedol nový útočník HKM, s ktorým počíta tréner Ladislav Svozil zatiaľ do tretieho útoku: "Lipiansky je kvalitný center, môže hrať aj v prvom či v druhom útoku. Nie je vylúčené, že sa tam aj dostane. No teraz i po vzájomnej diskusii prijal úlohu centra v treťom útoku s Pacigom a Jozefom Čiernym. Potrebujeme mať vyrovnané všetky tri formácie, aj tá jeho môže rozhodovať zápasy."

Ján Lipiansky bol na základe pondelňajšieho rozhodnutia arbitrážnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) od 30. októbra voľným hráčom. Arbitráž na rokovaní vyhovela 33-ročnému hráčovi v časti, v ktorej žiadal zrušenie zmluvy s HK Ardo Nitra z dôvodu neuhrádzania dohodnutých platieb. V úvode sezóny 2007/08 Lipiansky pôsobil v Nitre, no po 10. kole si zbalil veci a z tímu odišiel.

Zdielať na