Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kočí sa už ďalšej "nakladačky" od Cháru neobáva
Zdielať na
Hokej

Kočí sa už ďalšej "nakladačky" od Cháru neobáva

Zdroj: SITA/AP/Michael Dwyer

Kočí v prípadnom ďalšom súboji s Chárom zmení taktiku.

Hokejový bitkár Chicaga David Kočí, ktorého minulý týždeň v pästnom súboji porazil Zdeno Chára, začal dva dni po zaradení na listinu zranených hráčov opäť trénovať. Najbližšie dva týždne však do hry určite nezasiahne.

Po bitkách v zápasoch s Torontom a Bostonom má Kočí zlomený nos a medzi očami desať stehov. Ďalšieho súboja so Zdenom Chárom sa však neobáva, v následnej pästnej výmene s kapitánom Bruins by však zmenil štýl boja. "Ja som skôr defenzívny bitkár, ale v posledných dvoch šarvátkach som sa pokúsil svojich súperov zdolať ofenzívou. Po svojich prvých pästných výmenách som si veril a skúsil som byť viac agresívnejší. Touto cestou to však často nejde a teraz som na to doplatil. Musím sa poučiť zo svojich chýb," povedal v rozhovore pre Chicago Sun-Times Kočí, ktorý bol prvým súperom Cháru v súťažnom zápase po jeho príchode do Bostonu.

"Vôbec ma to neprekvapilo. Je jedným z najväčších mužov ligy. Nemôžete ho poriadne uchytiť, lebo jeho ramená sú široké a ruky silné. Navyše je aj veľmi šikovný a rýchly," chváli svojho protivníka Kočí.

Český hokejista mal nos zlomený už pred pästným súbojom s Chárom. Po Slovákových úderoch mu naň spadla prilba a na nose mu urobila ďalšiu ranu. Kočí potom opúšťal ľad s množstvom krvi na tvári. "Teraz sa už cítim dobre. Nos mi zlomili aj pred dvoma rokmi. Vtedy to bolo oveľa horšie ako teraz," dodal Kočí.

Zdielať na