Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovensko na Nemeckom pohári aj s Bondrom
Zdielať na
Hokej

Slovensko na Nemeckom pohári aj s Bondrom

Zdroj: Adam Keys/ilustračné

Na budúci týždeň začne slovenská hokejová reprezentácia na turnaji v Nemecku novú sezónu, ktorej vrcholom budú majstrovstvá sveta na prelome apríla a mája 2008 v Kanade

Na budúci týždeň začne slovenská hokejová reprezentácia na turnaji v Nemecku novú sezónu, ktorej vrcholom budú majstrovstvá sveta na prelome apríla a mája 2008 v Kanade. Dovtedy čaká na tím Júliusa Šuplera viacero akcií.

Po Nemeckom pohári, ktorý sa uskutoční 8. až 11. novembra, sa v decembrovom asociačnom termíne stretnú Slováci v Prahe s Českom (11. decembra), potom ešte v Poprade a Košiciach so Švajčiarskom (14., resp. 15. decembra).

"Tento rok neorganizujeme Slovakia Cup, keďže zámorské tímy v tomto termíne nezložia reprezentačné tímy. Vo februári nás potom čaká Škoda Cup vo Švajčiarsku, ktorý presunuli z Bazileja do Lausanne. Vzhľadom na to, že majstrovstvá sveta budú tento rok v Kanade, príprava bude špecifickejšia ako naposledy," informoval generálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček.

Reprezentačný tím pred budúcoročným svetovým šampionátom odohrá na Slovensku dva zápasy - 17. apríla 2008 pravdepodobne v Púchove proti Lotyšsku a o týždeň neskôr 24. apríla proti Slovinsku v Skalici. V zámorí odohrajú Slováci ešte 29. apríla v blízkosti Halifaxu, kde ich čakajú boje v skupinách na svetovom šampionáte, zápas s Českom.

Oproti poslednej sezóne došlo k drobným zmenám v realizačnom tíme slovenského národného mužstva. Tréner Július Šupler ostal pri kormidle aj po majstrovstvách sveta v Moskve, jeho asistentom je i naďalej Miroslav Miklošovič, Zdena Cígera nahradil Peter Oremus a novým mužom na poste videooperátora je Daniel Prekop. Konzultantom slovenskej reprezentácie bude naďalej Václav Nedomanský, novým generálnym manažérom sa stal Peter Bondra. Naposledy na MS 2007 v Moskve vykonával túto funkciu František Hossa.

Nedomanský i Bondra sa budú reprezentačnému tímu venovať počas celej sezóny, mali by s ním absolvovať všetky akcie. "Už po majstrovstvách sveta v Moskve som hovoril, že niektoré veci je potrebné zmeniť. Verím, že spolupráca s Vencom a Petrom obohatí informačné toky a pomôže nám k lepším výsledkom," uviedol Július Šupler.

Václav Nedomanský pracoval ako konzultant pri slovenskom tíme už v predošlej sezóne, počas nej sa však venoval aj práci skauta v klube NHL St. Louis Blues. "Práca pre národné mužstvo ma uspokojovala, a keďže teraz som po dvadsiatich rokoch zanechal prácu v NHL, budem sa potrebám slovenskej reprezentácie venovať naplno," uviedol Nedomanský, ktorý bude odovzdávať cenné informácie o hráčoch v zámorí aj trénerovi mužstva SR do 20 rokov Štefanovi Mikešovi.

Trénerovi Júliusovi Šuplerovi sa už pomaly kryštalizuje zostava na prvú medzinárodnú akciu. Definitívna nominácia bude známa v piatok 2. novembra. Reprezentačný tím sa stretne v utorok 6. novembra o 15.30 h v Bratislave, potom absolvuje prvý spoločný tréning, ďalšie dva o deň neskôr a vo štvrtok 8. novembra odletí z Viedne do Hannoveru, kde čakajú Slovákov tri zápasy na Nemeckom pohári.

Šuplerovi zverenci začnú svoje účinkovanie v TUI Arene v druhý hrací deň turnaja v piatok 9. novembra o 16.30 h proti Japonsku, o deň neskôr sa stretnú o 14.30 v repríze vlaňajšieho finále so Švajčiarskom a v nedeľu 11. novembra ich čaká zápas o konečné umiestnenie. V druhej skupine sa predstavia domáce Nemecko, USA a Dánsko. Američania nahradia na turnaji Kanadu, Dáni, pre ktorých to bude premiérová účasť v Nemecku, zasa Lotyšsko.

Zdielať na