Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ružička sa víťazným gólom postaral o rekord Phantoms
Zdielať na
Hokej

Ružička sa víťazným gólom postaral o rekord Phantoms

Zdroj: SITA/AP/Rusty Kennedy

Slovenský hokejista Štefan Ružička sa víťazným gólom v tretej tretine zápasu proti Norfolk Admirals postaral o nový rekord Philadelphia Phantoms v kanadsko-americkej AHL.

Slovenský hokejový útočník Štefan Ružička sa víťazným gólom v tretej tretine zápasu proti Norfolk Admirals v zostave so Slovákom Vladimírom Mihálikom postaral o vytvorenie nového rekordu Philadelphia Phantoms v kanadsko-americkej American Hockey League (AHL).

Nitriansky rodák svojím štvrtým gólom v sezóne zariadil už ôsme víťazstvo z deviatich duelov, čo je najlepší štart v histórii klubu. So ziskom šestnástich bodov zároveň figurujú na čele celej súťaže.

Ružička pôsobí v mužstve "fantómov" už tretí rok, v aktuálnej edícii AHL nastúpil v siedmich zápasoch s bilanciou 4 góly a 5 asistencií. V oboch predchádzajúcich ročníkoch nastrieľal 22-ročný pravý krídelník vo farmárskom tíme Philadelphia Flyers po šestnásť gólov.

V NHL odohral za "letcov" spolu 45 duelov, v ktorých si na svoje konto pripísal 13 kanadských bodov za tri presné zásahy a desať gólových prihrávok.

Zdielať na