Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Martin súpera rozdrvil
Zdielať na
Hokej

Martin súpera rozdrvil

Zdroj: SITA/Martin Havran

MHC Martin - HK VSR SR 20 10:1 (3:1, 4:0, 3:0)

V predohrávke 31. kola sa domáci hráči ani veľmi nespotili a dosiahli jednoznačné víťazstvo.

V 5. min Říha obišiel súperovu bránku a puk po jeho prihrávke do ohňa skončil za chrbtom Hiadlovského. O štyri minúty sa presadil Podstavek. Po jedenástich minútach to už bolo 3:0, keď sa Trokan šikovne zorientoval pred hosťujúcim brankárom. Rozhodca potom nepostrehol, že puk trafil domáceho gólmana Lakosila do masky, čo na zníženie využil Ďaloga.

To Martin trochu vyviedlo z konceptu, ale na začiatku druhej tretiny bol opäť vo svojej koži. Po minúte dokončil akciu prvého útoku Říha. Ten bol pri chuti a v 25. min zavŕšil svoj hetrik. Poltucet v sieti dvadsiatky svietil na ukazovateli už v 29. min, keď si Macho gólovou strelou spríjemnil prvý zápas v drese Martina a vyhnal z bránky Hiadlovského. Náhradný gólman Hudáček odolával len päť minút, Važan sa po vyšachovaní obrany súpera nemohol pomýliť. V tretej časti hry domáci poľavili v tempe, no napriek tomu spálili tri tutovky a zaznamenali aj tri góly.

Skóre sa najskôr menilo v 56. min keď Török v presilovke ideálne našiel Dvořáka, ktorý nezaváhal. O dve minúty sa sťahovačkou i presnou strelou zaskvel Markovič a o 26 sekúnd neskôr Klepáč pečatil výsledok na konečných 10:1, čím vypočul volanie divákov po "desiatke".

Hlasy:
Ladislav Spišiak (tréner Martina):
"Dvadsiatka si asi nezaslúžila dostať desať gólov, ale na druhej strane som rád, že sme jej ich nastrieľali zatiaľ najviac. Zápas potvrdil, že momentálne máme dobrú formu, len aby nám to vydržalo aspoň do reprezentačnej prestávky. Pred týmto duelom som mužstvo vystríhal, aby súpera nepodcenili a aby k zápasu pristúpili zodpovedne. Moje slová si hráči zobrali k srdcu, čo ma teší."

Štefan Mikeš (tréner HK VSR SR 20): "Dostali sme riadny debakel, sme z toho smutní. Možno je desať gólov v našej sieti priveľa, vzhľadom na priebeh hry. Z tejto prehry sa chlapci, ktorí si už možno mysleli, že sú extraligoví hráči, musia poučiť. Myslím, že facka prišla v pravý čas. Doplatili sme na chyby a na to, že pri nepriaznivom vývoji sme prepadli v taktickej disciplíne."

Hokej - Slovnaft extraliga - predohrávka 31. kola:

MHC Martin - HK VSR SR 20 10:1 (3:1, 4:0, 3:0)
Góly: 5. L. Říha (Török), 9. Podstavek (Koložváry, Važan), 11. Trokan (Dvořák, Mahdalík), 21. L. Říha (Beran, Klepáč), 25. L. Říha (Važan), 29. Macho (Mahdalík, Dvořák), 34. Važan (Podstavek, Ďatelinka), 56. Dvořák (Török, L. Řiha), 58. Markovič (Džerinš), 59. Klepáč (Török, Beran) - 12. Ďaloga (O. Ďuriš, Suja)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Pavlovič - Tvrdoň, Müllner, 2000 divákov

Zdielať na