Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chára konečne zhodil rukavice
Zdielať na
Hokej

Chára konečne zhodil rukavice

V súboji titanov (obaja merajú nad 200 cm a vážia nad 100 kg) zlomil Kočímu nos.

Súboj titanov. Aj tak by sa dala nazvať pästná výmena medzi obrancom Bostonu Zdenom Chárom (205 cm, 118 kg) a útočníkom Chicaga Davidom Kočím (201 cm, 103 kg) vo štvrtkovom zápase NHL.

Slovenský obranca vyšiel zo svojej prvej veľkej bitky v NHL v drese Bostonu, s ktorým podpísal zmluvu pred uplynulou sezónou, ako jasný víťaz a potvrdil, že aj keď sa podobným súbojom pri plnení kapitánskych povinností úspešne vyhýba, stále je jedným z najobávanejších "gladiátorov" ligy.

Chára bral tvrdú výmenu názorov, ku ktorej prišlo po tom, ako český krídelník dôrazne nakorčuľoval do bránkoviska Bostonu, profesionálne. Pre bostonské médiá povedal: "Je to súčasť hry. On si robil svoju prácu a ja tiež. Stáva sa."

Viac ako Cháru vzrušila bitka jeho spoluhráča Aarona Warda: "Viete čo? Som naozaj rád aj za neho. Vidím, pod akým tlakom musí hrať a dlho držal v sebe frustráciu a emócie. Tie v ňom, bohužiaľ, vzbudil tento mladík (Kočí) a po prvý raz v živote som na ľade začal tlieskať."

Kočí, ktorý v uplynulej sezóne zaznamenal v nižšej súťaži AHL v 44 zápasoch 223 trestných minút, skončil so zlomeným nosom a na ľad sa už nevrátil. Chára vyšiel z bitky len s menším šrámom na pravom zápästí. Jeho pästiarsky výkon ocenili nielen diváci, ale aj tréneri a spoluhráči - vraj im to dodalo zanietenie pre hru.

"Medvede" napokon "jastrabov" poslali domov s prehrou 1:3. "Myslím, že to nebolo jeho posledné slovo. Postavil sa a odpálil homerun," povedal obranca Andrew Alberts. Chára od svojho vlaňajšieho prestupu do Bostonu ani raz nezhodil rukavice v súťažnom zápase až do štvrtkového večera.

Naposledy sa bil 21. marca 2006 s obrovitým obrancom Pittsburghu Ericom Cairnsom.

Zdielať na