Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nazlostený Lašák musel do šatne s trestami
Zdielať na
Hokej

Nazlostený Lašák musel do šatne s trestami

Zdroj: SITA/Martin Galajda

Lašák pre dva vyššie tresty nedochytal zápas Pardubíc v Českých Budějoviciach

Hokejový brankár Ján Lašák nedochytal štvrtkovú predohrávku 16. kola českej extraligy v Českých Budějoviciach. Gólman Pardubíc dostal od hlavného rozhodcu Šindlera po štvrtom góle vo svojej sieti v 42. min dva osobné desaťminútové tresty, ktoré automaticky znamenajú vylúčenie do konca zápasu.

Prvý za protesty po góle, po ktorých sa ako-tak upokojený vrátil späť do bránkoviska. Keď však hlásateľ oznámil výšku prvého trestu, Lašák pobúchal hokejkou o ľad na znamenie ironického súhlasu a dostal druhú desiatku.

Gólman hostí odišiel z ľadu, pri striedačke nazlostene odhodil svoju hokejku a dostal sa do slovnej výmeny z domácimi priaznivcami. Po prezlečení sledoval chvíľu duel medzi striedačkami.

"Bol som vytočený, mal som tmu pred očami. Dva góly padli po zákrokoch, ktoré som videl trochu inak ako rozhodcovia. Pri treťom góle som to ešte nechal tak, pri štvrtom som to už v sebe neudržal. Namiesto toho, aby si rozhodca získal autoritu tým, že mi niečo povie, tak mlčí a dá mi trest. Zápasy sú vypäté, emotívne, každý robí chyby. Keď však dostanem gól, ktorý podľa mňa nemá platiť a poviem rozhodcovi, aby sa už prebral, on mi dá desiatku... Arbiter musí pochopiť, že aj my sme len ľudia a robíme chyby ako on," tvrdí pre český denník Sport Lašák, podľa ktorého Šindler nemá rešpekt.

Ak je rozhodca autoritou, mal by takéto veci uniesť, nad jeho reakciou sa povzniesť a uznať, že hokej je aj o nervoch, myslí si Lašák.

"Nechcem sa tu ospravedlňovať, ale rozhodcovia by sa mohli pozrieť na niektoré zápasy v Amerike. Hráč vynadá arbitrovi a on mu to vráti späť. A po zápase si podajú ruky," pridáva pre Sport Lašák.

Zdielať na