Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Utorňajšie výsledky Slovnaft extraligy
Zdielať na
Hokej

Utorňajšie výsledky Slovnaft extraligy

Zdroj: SITA/Dušan Hein

Súhrn výsledkov utorňajších stretnutí 18. kola slovenskej hokejovej Slovnaft extraligy 2007/08

Súhrn výsledkov utorňajších stretnutí 18. kola slovenskej hokejovej Slovnaft extraligy 2007/08:

HKm Zvolen - Dukla Trenčín 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Góly: 27. Klouda (J. Čierny, Kubenko), 52. J. Kopecký (L. Čierny, Klouda) - 5. S. Saliji (V. Nemec, Trochta), 23. Křetinský (Húževka, Čacho), 31. Bobček (Hanzal), 54. Marek Haščák (V. Nemec)
Vylúčení: 10:11 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Gajan, Smrek, 2103 divákov

V úvodnej tretine sa Zvolenčania nevedeli dostať do tempa. Útočnejšie naladení boli hostia, ktorí sa v 5. min ujali vedenia. Domácich prečíslili, po peknej kombinácii Trochtu s Nemcom gólman Hudáček puk iba zrazil a S. Saliji ho poslal do opustenej bránky. Trenčania mohli v 14. min vyhrávať už o dva góly, keď Mikuš od modrej vystrelil a domáci brankár puk opäť len vyrazil pred voľného S. Salijiho, ktorý však tentokrát minul. Domáci v úvodnej tretine nevyužili ani presilovky, a aj preto odchádzali do kabín s jednogólovým mankom.

Nástup do druhého dejstva bol z pohľadu Zvolena impozantný, no bez gólového efektu. Trenčanom navyše vyšla presilovka, v 23. min Křetinský od modrej čiary ľahkou strelou prekonal Hudáčka. Domáci odpovedali o štyri minúty neskôr, keď sa v presilovke zblízka presadil Klouda. Zvolenčanov gól postavil na nohy. V polovici zápasu poriadne zovreli hostí do vlastnej tretiny, no Hála strelám odolával. Trenčania sa z tlaku vymanili a z prvej vážnej akcie si vypracovali gólovú šancu, keď rozhodca Kubuš signalizoval vylúčenie Čierneho - presadil sa Bobček. Domáci potom nevyužili trojminútovú presilovku a v závere druhej tretiny sa nepresadil pred Hálom ani Klouda.

V tretej tretine sa Zvolenčanom podarilo skorigovať ešte nepriaznivé skóre, keď Trenčín nevyužil takmer 4-minútovú presilovku. V 52. min od modrej čiary napriahol Čierny, Hála puk iba vyrazil a Kopecký zblízka znížil - 2:3. O dve minúty neskôr Babka trafil len do žrde a z následného protiútoku zasadili Trenčania domácim rozhodujúci úder. Haščák z uhla prekonal Hudáčka, pričom gólman Zvolena si puk prakticky zasunul za seba sám. Mužstvu HKm už potom nepomohla ani záverečná power-play, z ich strany boli akcie kŕčovité a nervózne.

Hlasy:
Pavel Hulva (asistent trénera Zvolena):
"Aj v dnešnom zápase sme sa na gól natrápili. Bolo to z našej strany kŕčovité a nervózne. Trenčania sa dostali do vedenia, my sme opäť museli doťahovať, navyše ani náš brankár nemal šťastie. Dostali sem hlúpe góly a proti takému skúsenému mužstvu ako je Trenčín je ťažké obracať zápas, keď už vedie o dva góly. Musíme byť trpezliví, verím, že v budúcich zápasoch už to tam padne."
Antonín Stavjaňa (tréner Trenčína): "Ak niekto pozeral sobotňajší televízny zápas Zvolen - Martin, tak to isté mohol vidieť aj dnes zo strany domácich. Zvolenčania sa naozaj na gól natrápili, bolo to z ich strany nervózne a kŕčovité. My sme sa dostali do vedenia, ktoré sme si udržiavali, hrali sme uvoľnenejšie a prakticky až v druhej tretine sa súper zmohol na tlak. My sme ho však ustáli a vyšli nám rýchle kontry."

HK Ardo Nitra - SkiPark MHK Kežmarok 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Góly: 9. Jass (T. Chrenko), 30. Burián (Dornič, Berzinš), 36. M. Štefanka (R. Lukas) - 19. Drotár (P. Gajdoš, Brincko), 48. Zlocha (Kall, Martin Slovák)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Országh - Grečko, M. Korba, 2112 divákov

SITA/Martin Havran

Od úvodného buly produkovali oba tímy rýchly hokej, miernu prevahu však mala Nitra. Jej aktivita vyústila v 9. min do gólu novej posily domácich Lotyša Jassa po prihrávke Tomáša Chrenka. Kežmarok však hral ďalej svoju agresívnu hru, čo sa mu vyplatilo, pretože po prečíslení prekonal Konráda v 19. min Drotár. V druhej tretine šli Nitrania opäť do vedenia, keď v 30. min využili presilovku a bomba Buriána od modrej prekvapila Klempu v bránke Kežmarku. Aj tretí gól domácich padol v presilovej hre, keď po prihrávke Lukasa poslal nitriansky kapitán Štefanka puk pomedzi betóny kežmarského gólmana.

Ani dvojgólový náskok Nitry hostí nezlomil a v 48. min strelili kontaktný gól Zlochom, ktorý tečoval prudkú prihrávku Slováka. V poslednej desaťminútovke sa zrodilo niekoľko nebezpečných situácií pred oboma bránkami, no na výsledku sa nič nezmenilo a Nitra si zaknihovala štvrtú výhru v sezóne.

Hlasy:
Ján Neliba (asistent trénera Nitry):
"Bol to veľmi ťažký zápas, pretože súper hral od úvodu v pohode. My sme bojovali a mali sme aj určitú dávku šťastia. Sme radi, že po neúspechoch prišlo tentokrát víťazstvo."
Ján Vodila (tréner Kežmarku): "Vedeli sme, že Nitra potrebuje bodovať, a že to bude ťažký boj. Domáci dali prvý gól, ktorý určil vývoj zápasu. My sme stále iba doťahovali. Hlavne v tretej tretine sme chlapcov nabádali k väčšej agresivite."

MsHK Žilina - MHC Martin 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Góly: 55. L. Havel (Kudrna) - 14. S. Hriňa (Važan, Podstavek), 30. J. Mihálik (Markovič, Džerinš), 44. J. Mihálik (Markovič, Džerinš), 59. Török (L. Říha, M. Beran),
Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše: R. Tvrdoň (Žilina) na 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Lauff - M. Novák, Mihajlo, 1767 divákov

Prvé príležitosti v susedskom derby mali domáci hráči. V 7. min Martinčan Markovič unikol domácej obrane, brankár Laco jeho strelu kryl len hodením hokejky, po čom nasledovalo trestné strieľanie. Sám Markovič ho však nepremenil. V 12. min bol vylúčený domáci Lelkeš a tesne po tom, ako naskočil na ľad, Hriňa od modrej vystrelil a hostia vyhrávali 1:0. V druhej tretine mali optickú prevahu domáci. Gólom zaváňala šanca Paroulka v 25. min, ale najmä Tvrdoňa o päť minút neskôr, ktorý bol sám pred Lakosilom. Hneď vzápätí však hostia po prečíslení obrany Žiliny vsietili svoj druhý gól, úspešný bol Mihálik.

V druhej desaťminútovke druhej tretiny mala Žilina trikrát početnú prevahu, 16 sekúnd dokonca piatich proti trom, ale strely Siváka a Fadrného sa neujali. V 35. min mal šancu po samostatnom nájazde domáci Jánoš, ale podobne ako pri príležitosti Siváka v 38. min bol Lakosil pozorný. V úvode poslednej časti hry mali Žilinčania výhodu presilovky pri vylúčení Berana, no nevyužili ju. Boli to hostia, ktorí zásluhou Mihálika vsietili tretí gól, ktorý prakticky rozhodol o výsledku zápasu. V 55. min Havel síce vykresal iskierku nádeje pre domáci tím v oslabení pri vylúčení Parouleka, ale Martinčania Törökom gólom do prázdne bránky spečatili konečný výsledok.

Hlasy:
Richard Turaz (asistent trénera Žiliny):
"Máme za sebou sériu prehier. Ani tento duel nám nevyšiel najlepšie. Mali sme problémy so stredným pásmom a nevedeli sme využiť presilové hry, ktoré sme hrali dosť komplikovane. Chýba nám určitá ľahkosť, a aj preto sme zaslúžene prehrali."
Marián Brúsil (asistent trénera Martina): "Zápasy so Žilinou sú také, že raz vyhrá Žilina v Martine a raz Martin v Žiline. Prvá tretina bola vyrovnaná, no my sme hrali dobre v obrane. V druhej časti nás domáci dostali pod tlak, ale nevyužili presilovky. Hrali sme svoj hokej, vytvorili sme si šance. Vyhrávali sme počas celého zápasu a myslím si, že sme boli lepším tímom."

HK 36 Skalica - Slovan Bratislava 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Góly: 33. Kuľha (Hujsa), 54. Döme (Lažo)
Výlúčení: 7:11 na 2 min, navyše: Uram (Slovan) 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Mášik, Šefčík, 3400 divákov

Obaja súperi si pred samotným zápasom uctili piate výročie úmrtia skalického hokejistu Richarda Rampáčka. Od začiatku videl "plný dom" v Skalici atraktívny hokej, hralo sa v rýchlom tempe a s nasadením na oboch stranách. Domáci dokázali svojou húževnatosťou viackrát pohroziť pred bránkou majstra. Už v 2. min Rybár vychytal Laža, aby v 7. min na druhej strane Hovi zneškodnil šancu Žigmunda Pállfyho. Skaličania mali viac streleckých príležitostí a v 8. min musel Hovi lapačkou "hasiť" po Hollého strele z pravého kruhu.

V 12. min brankára Slovana domáci vyzvŕtali opäť, keď sa do príležitosti dostala prvá skalická formácia. O minútu neskôr Mikúš ideálne uvoľnil pred bránkou Kocáka, ten však prestrelil. Skaličanom sa to stalo v dobrých šanciach viackrát v zápase. Keď v úvode druhého dejstva Pállfy ani Šátek neprekonali Hoviho, domáce mužstvo pykalo za svoju neefektivitu. V 33. min sa do vedenia dostali hostia, keď sa v skrumáži pred skalickou bránkou najlepšie zorientoval Kuľha, ktorý zasunul puk do prázdnej bránky. Domáci tím nepremenil dve presilovky piatich proti trom a v závere tretiny sa nepodarilo vyrovnať ani Mikúšovi s Pálffym.

V tretej tretine vrhla Skalica všetky sily do útoku, ale ich strelecké príležitosti končili na pozornom Hovim. V 44. min "spálil" Šátek tutovku, keď sa z ničoho nič objavil sám pred bránkou hostí. V 47. min roztočili pred Hovim "kolotoč" Pálffy, Pašek, Kocák, Školiak a Ivičič, ktorého výsledkom však bolo len niekoľko výborných zákrokov fínskeho brankára. V 54. min sa domáci nasťahovali do útočnej tretiny, no zbraň na prekonanie Hoviho nenašli. Na opačnej strane sa po spornej signalizácii čiarového rozhodcu presadil Döme, ktorý bekhendom pomedzi Rybárove betóny zvýšil na 2:0. V závere duelu po oddychovom čase Skaličania odvolali brankára, no ani počas power-play sa už skóre nemenilo.

Hlasy:
Peter Oremus (tréner Skalice):
"Chlapcov musím za dnešný výkon pochváliť. Chýbalo im na ľade trošku šťastia, ale odviedli kus poctivej roboty. Jednoducho sme zlyhali v koncovke, a to rozhodlo."
Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Stretnutie bolo pre nás ťažké. Páčilo sa mi nasadenie našich hráčov. Keď sa snažia plniť pokyny, máme aj šťastie. V zápase bolo veľa vylúčení, ťažko sa dá proti tomu brániť, ale dôležitý je výsledok. Musím chlapcom poďakovať za dobrý výsledok, samozrejme aj brankárovi. Pre mňa je dôležitá výhra, sezóna pokračuje, takže musíme pracovať ďalej."

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Košice 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
Góly: 12. Róbert Huna, 15. Richard Huna (Kriška) - 13. Juraj Faith (P. Bartoš, Špilár), 35. Juraj Faith (P. Bartoš, Špilár), 47. P. Bartoš (Špilár, Juraj Faith), 60. Šimurda (Kmiť)
Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: D. Konc - Tvrdoň, Horínek, 2500 divákov

SITA/Gabriel Lipták

Liptáci povzbudení poslednými dobrými vystúpeniami na vlastnom ľade, najmä triumfom nad lídrom z Trenčína, zohrali s favorizovanými východniarmi vyrovnanú partiu. V prvej vážnejšej šanci sa hneď v úvode ocitol vo vlastnom oslabení košický krídelník Juraj Faith, vzápätí pred Lipovským prvýkrát "podkúril" líderský útok MHK 32. Skóre otvoril v 12. min zo šikovnej otočky Róbert Huna.

Domáce tribúny sa z vedenia netešili dlho, pretože o minútu neskôr zakončil výstavnú presilovkovú kombináciu Špilára s Bartošom aktívny Faith. Liptáci išli do vedenia opäť v 15. min, keď Kriška majstrovsky prečítal rozohrávku hostí. Vo vlastnom oslabení našiel prihrávkou unikajúceho Richarda Hunu, ktorý sa na dvakrát nemýlil. Aj druhé dejstvo ponúklo vzácne vyrovnaný obraz hry. Súperi sa navzájom pozorne strážili a brankári sa viac zapotili iba pri oslabeniach svojich tímov. V 35. min si však urobila bleskovo potrebný priestor dvojica Bartoš - Faith a bolo 2:2. Ešte pred druhou sirénou mohla výborne hrajúca prvá formácia Liptákov viackrát strhnúť vedenie na svoju stranu, ale Kriška a po ňom ani Richard a Róbert Hunovci na Lipovského nevyzreli.

Tretie dejstvo bolo "kto z koho". Rozhodujúci moment priniesla 47. min, keď sa tretíkrát presadil druhý košický útok - úspešným strelcom bol kapitán Bartoš. Liptáci si dobre pamätali závery predošlých dvoch domácich duelov, kedy sa im podarilo v závere vyrovnať. Do tretice im to však už nevyšlo. Na začiatku poslednej minúty pečatil víťazstvo Košíc do prázdnej bránky Šimurda.

Hlasy:
Rudolf Záruba (asistent trénera L. Mikuláša):
"V prvom rade musím pogratulovať hosťom k zaslúženému víťazstvu. Nehrali sme až tak dobre ako proti Trenčínu, viazla nám rozohrávka a premieňanie šancí. Kvalitný súper nám neposkytol toľko priestoru. Zápas sa zlomil po treťom košickom góle. V skvelom svetle sa ukázala najmä formácia Faith, Bartoš, Špilár."
Ján Šterbák (tréner Košíc): "Splnili sa naše očakávania. Liptáci majú mladých, veľmi živých útočníkov. Aj proti nám vyrukovali s aktivitou na hrote, ktorou urobili v poslednom čase dobré výsledky. Od druhej tretiny sme spresnili kombinácie, zrýchlili pohyb, dali sme štyri góly, preto sme vyhrali. Ešte raz však opakujem, klobúk dole pred výkonom mladých hráčov domácich."

Zdielať na