Jasno
13°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Graňák sa vo Švédsku uchytil
Zdielať na
Hokej

Graňák sa vo Švédsku uchytil

Zdroj: SITA/Peter Pašuth

Slovenskému hokejovému obrancovi Dominikovi Graňákovi sa vo švédskom Färjestade páči, teší sa na príchod Lintnera

Slovenský hokejový obranca Dominik Graňák sa po štyroch rokoch pôsobenia v českom tíme Slavia Praha vydal na sever, aby okúsil aj legionársky chlebík vo švédskom Färjestade.

Dvadsaťštyriročný slovenský reprezentant sa v Škandinávii uchytil a na ľade má od trénera Rogera Melina dostatok priestoru. "Máme silný tím s vysokými ambíciami. Celé mesto žije hokejom," povedal pre portál hokej.cz rodák z Havířova, ktorý hokejovo vyrástol v trenčianskej Dukle. V deviatich dueloch elitserien nazbieral tento dorastenecký majster SR dva body za gól a asistenciu.

V súčasnosti pôsobí v tíme švédskeho majstra z roku 2006 ako jediný Slovák, po víkende mu však bude robiť spoločnosť ďalší slovenský bek Richard Lintner, ktorý s klubom podpísal polročnú zmluvu. Ten v úvode slovenskej extraligovej sezóny hrával za Duklu Trenčín.

"Riša veľmi dobre poznám, veď sme z jedného mesta. Je to výborný hokejista aj človek. Som veľmi rád, že tu bude," dodal na margo príchodu Lintnera Graňák, ktorý ešte v drese Slavie získal vo svojej prvej sezóne medzi dospelými český titul.


Zdielať na