Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Budajovi a Theodorovi pomáha Hackett
Zdielať na
Hokej

Budajovi a Theodorovi pomáha Hackett

Zdroj: SITA/AP/CP, Jeff McIntosh

Colorado Avalanche podpísalo zmluvu na plný úväzok s trénerom brankárov Jeffom Hackettom

Brankárska dvojica klubu kanadsko-americkej hokejovej NHL Colorado Avalanche Jose Theodore a Peter Budaj verí, že angažovanie Jeffa Hacketta do pozície trénera gólmanov prinesie v blízkej budúcnosti svoje ovocie.

"Je to isté. Aj golfista Tiger Woods má osobného kouča a my brankári nie sme iní. Potrebujeme človeka, ktorý s nami bude pracovať deň čo deň. Toto rozhodnutie vedenia klubu je výborné pre mňa i Petra," vyslovil sa 31-ročný Theodore.

Hackett má 15-ročné skúsenosti z profiligy a v minulosti pôsobil v Montreale aj spoločne s Theodorom. V uplynulom ročníku sa už tiež venoval gólmanom Avalanche, no nie na plný úväzok a navyše nebýval v Denveri. Teraz bude s tímom cestovať aj na stretnutia na klziskách súperov.

"Pomôže to, aby sme podávali vyrovnanejšie výkony," dodal Theodore, ktorý v roku 2002 získal Vezinovu trofej pre najlepšieho gólmana i Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča základnej časti profiligy. Slovenský reprezentačný gólman Budaj začal v bránke až v piatich zo šiestich stretnutí, no v dvoch prípadoch šiel predčasne dole.

Nemôže sa pochváliť ani svojimi štatistikami, priemerne inkasoval 3,40 gólu na zápas s 88,2% úspešnosťou zápasov. V utorok inkasoval 4 góly z prvých štrnástich striel, no tréner Joel Quenneville ho za výkon nekritizoval a nevylúčil ani jeho štart v piatkovom stretnutí.

"Pred každým duelom sa snažím preštudovať hru súpera. Musím si vždy pozrieť strelcov. Som rád, že mi pri tom pomáha Hackett. Pre mňa i Thea to je vynikajúce, že ho tu máme. Okrem neho nám pomáha i asistent Jacques Cloutier, tiež bývalý brankár," povedal 25-ročný rodák z Banskej Bystrice.

Zdielať na