Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sekera do prvého tímu, Ružička dočasne na farmu
Zdielať na
Hokej

Sekera do prvého tímu, Ružička dočasne na farmu

Zdroj: SITA/AP/CP, Frank Gunn

Andrej Sekera môže byť dvadsiatym Slovákom v NHL 2007/08

V poradí dvadsiatym slovenským hokejistom, ktorý v tejto sezóne nastúpi na zápas NHL, bude Andrej Sekera.

Rodáka z Bojníc povolalo v stredu z farmy v Rochestri vedenie Buffalo Sabres. Sekera absolvuje s prvým tímom "šablí" štvrtkový tréning a v piatok, ak zranené rameno neumožní nastúpiť Jaroslavovi Špačekovi, by sa mal objaviť v zostave Sabres proti Columbusu.

Sekera odohral za Rochester v AHL doteraz 6 stretnutí, v ktorých si do štatistík pripísal gól a tri asistencie. Dvadsaťjedenročný obranca nastúpil za Buffalo v NHL už v minulej sezóne, keď dostal šancu vo dvoch stretnutiach.

Cez ulicu na farmu do tímu Philadelphia Phantoms zasa putoval od Flyers útočník Štefan Ružička. Okrem neho sa presunul do rezervného tímu Jesse Boulerice. V prípade 22-ročného Slováka však ide iba o dočasné sťahovanie z dôvodu platového stropu a šetrenia financií.

Vo štvrtok by mal byť opäť v prvom mužstve a nastúpiť na domáci zápas s New Jersey. Ružičku prvýkrát Flyers povolali v pondelok 15. októbra. V tíme Phantoms odohral v tejto sezóne 5 zápasov s bilanciou 3 góly, 5 asistencií a 23 trestných minút. S 8 bodmi je lídrom kanadského bodovania mužstva AHL.

Zdielať na