Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Stümpel rozhodol celý zápas
Zdielať na
Hokej

Stümpel rozhodol celý zápas

Jozef Stümpel šokoval kanadských fanúšikov v Montreale, keď jediným samostatným nájazdom obrátil a rozhodol celý zápas v prospech Floridy. VIDEO: fantastický Stümpelov úspech a ďalšie góly i tradičná bitka na ľade.

V noci na dnes sa na Floride stal polobohom Jozef Stümpel. V rozhodujúcom momente premenil samostatný nájazd a dokončil dokonalý obrat v zápase v prospech svojho tímu NHL.

Floridskí Panteri šokovali fanúšikov Montrealu, keď dokonale obrátili vývoj zápasu včerajšieho kola NHL. Po prvej tretine prehrávali hostia 0:1 a takýto stav potom trval takmer celý zvyšok zápasu. Iba 11 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času skóroval Nathan Horton, čím si vynútil predĺženie vo chvíli, kedy domáci už oslavovali. Ani v predĺžení nepadol gól a tak rozhodovali samostatné nájazdy.

V nich sa ako najväčšia hviezda ukázal Slovák Jozef Stümpel, ktorý chladnokrvne dokončil dokonalý obrat v stretnutí. Ukázalo sa, že domácim rýchly gól, ktorý vsietil už v tretej minúte zápasu Alexej Kovaľov, na víťazstvo nestačil. Domácemu brankárovi Cristobelovi Huetovi nestačilo ani 24 úspešných zásahov, aby zaznamenal shutout, ku ktorému mu chýbalo už len pár sekúnd.

VIDEO: góly, dramatická bitka na ľade a fantastický Stümpelov úspech

 

Los Angeles - Minnesota 4:3 po sam. nájazdoch (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Slovenskí hráči v službách Minnesoty nevyšli naprázdno: Pavol Demitra raz skóroval, Marián Gáborík si pripísal jeden bod do kanadského bodovania za asistenciu.
Colorado - Calgary 5:4 po sam. nájazdoch (0:3, 4:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Domácemu Slovákovi Marekovi Svatošovi sa tiež darilo, dal gól. Oveľa horšie sa skončil zápas pre nášho brankára Petra Budaja (Colorado), ktorý chytal len do 23. minúty. Keď dostal štvrtý gól z dvanástich striel, vystriedali ho.
Philadelphia - Atlanta 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Montreal - Florida 1:2 po sam. nájazdoch (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 0:1)

Zdielať na