Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prvou hviezdou týždňa brankár Ward
Zdielať na
Hokej

Prvou hviezdou týždňa brankár Ward

Zdroj: SITA/AP/Patrick Doyle

Za najlepších hráčov druhého týždňa kanadsko-americkej hokejovej NHL vyhlásili brankára Cama Warda.

Za najlepších hráčov druhého týždňa kanadsko-americkej hokejovej NHL vyhlásili brankára Cama Warda, obrancu Briana Campbella a útočníka Henrika Zetterberga.

Prvou hviezdou sa stal Ward z Caroliny Hurricanes, ktorý sa prezentoval 93,9-percentnou úspešnosťou zákrokov a dosiahol priemer 1,67 inkasovaného gólu na zápas, pričom sa výraznou mierou podieľal na troch víťazstvách svojho tímu. V začínajúcej sezóne profiligy má Ward bilanciu 4 - 0 - 1 s priemerom 1,79 gólu a percentuálnou úspešnosťou 94,2.

Ocenenie pre druhú hviezdu uplynulých siedmich dní získal bek Buffalo Sabres Campbell, ktorý v dvoch dueloch nazbieral vynikajúcich 7 kanadských bodov (1+6) a celkovým ziskom 9 bodov sa zaradil na prvé miesto v hodnotení obrancov súťaže. O rovnaký počet bodov (3+4) obohatil svoje konto v štyroch súbojoch švédsky útočník Detroit Red Wings Zetterberg, za čo bol treťou hviezdou týždňa.

Dvadsaťsedemročný ľavý krídelník je zatiaľ najproduktívnejším hráčom
Vedenie NHL okrem vyhlásenia spomínaných troch hviezd týždňa oznámilo aj to, že deviatym držiteľom prestížneho ocenenia Foundation Player Award pre hráča, ktorý výrazným spôsobom podporuje charitu, sa stal Joe Sakic z Colorado Avalanche. Cenu mu oficiálne odovzdajú pred prvým buly utorňajšieho domáceho stretnutia proti Calgary Flames.

Zdielať na