Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Radivojevič a Višňovský včera asistovali
Zdielať na
Hokej

Radivojevič a Višňovský včera asistovali

Zdroj: ČTK/AP/Mark Avery

Anaheim - Minnesota 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) - Branko Radivojevič (Minnesota) 0+1 Los Angeles - Detroit 1:4 (0:0, 0:2, 1:2) - Ľubomír Višňovský (Los Angeles) 0+1 Minnesota je jediným neporaziteľným tímom v NHL .

Slovenskí hokejisti si včera pripísali úspešné asistencie pri góloch svojich tímov.

Branko Radivojevič tak napomohol svojmu tímu Minnesota zdvihnúť skóre. Minnesota so svojimi dvoma gólmi a výhrou nad Anaheimom, čo je už piata výhra v novej sezóne, naďalej zostáva jediným tímom, ktorý ešte neprehral. Naopak asistencia Ľubomíra Višňovského k jedinému gólu, ktorý Los Angeles uštedrili svojmu protivníkovi, nepomohla tímu pozdvihnúť sa z prachu a tak si musel Višňovského tím pripísať už piatu porážku za sebou. Kings nevyhrali už od triumfu v otváracom stretnutí sezóny proti Anaheimu v Londýne.

Minnesote sa podarila odveta za vyradenie v prvom kole minuloročného play off, v ktorom Ducks nakoniec dokráčali až k zisku Stanley Cupu. Rozhodli o tom v druhej tretine svojimi prvými gólmi v sezóne Brian Rolston a Mark Parrish. Brankár Josh Harding zlikvidoval 37 striel  a tretíkrát v kariére vychytal čisté konto.

Nedeľné stretnutie zápasov NHL: Brankár Anaheimu Jean-Sebastien Giguere síce kryl 25 striel, avšak piatej porážke svojho mužstva nezabránil.  "Nech hráme s kýmkoľvek, každý sa chce nad nás ako nad obhajcov poháru vytiahnuť. Ale musíme sa s tým vyrovnať," sťažoval sa obranca Sean O´Donnel. Trenér Minnesoty vie, o čom sa hovorí. "Je normálne, že majú po minuloročnom triumfe pomalší začiatok. Mali dlhú sezónu a krátke leto. Ale časom sa do toho dostanú."

Najhorší začiatok od sezóny 1987-88 prežívajú hokejisti Los Angeles Kings. Sériu porážok neprerušili ani na domácom ľade s Detroitom. "Myslím, že sme podali už lepší výkon než v minulých zápasoch. Ale bol to zase rovnaký príbeh. Urobili sme osudové chyby v rozhodujúcich okamihoch stretnutia," ľutoval tréner Marc Crawford.

V bránke Red Wings dostal druhýkrát v sezóne príležitosť Chris Osgood a svoj jubilejný 600. štart v NHL ozdobil víťazstvom. Jeho hlavným strojcom sa stal švédsky útočník Henrik Zetterberg, ktorý vstrelil jeden gól a na ďalšie dva prihral. "Keď má človek sebavedomie, viac si na ľade dovolí. A my máme tento rok sebavedomia dosť, pretože sme zase o niečo silnejší než vlani," vyjadril sa Zetterberg.

Zdielať na