Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Poprad zvíťazil nad domácim Zvolenom
Zdielať na
Hokej

Poprad zvíťazil nad domácim Zvolenom

HKm Zvolen - HK Aquacity ŠKP Poprad 3:4 po sam. nájazdoch (0:2, 2:1, 1:0 - 0:0, 0:1)

Hostia mali od začiatku stretnutia hru v rukách, ale až v 18. min, keď hral Poprad presilovku, poslal Jarolín puk za Kostúrov chrbát - 0:1.

O 26 sekúnd Halaj potiahol puk po pravej strane a Král zvýšil 2:0 pre hostí. V 30. sekunde II. tretiny Vrbata prihral Krotákovi a ten zasunul puk do odkrytého priestoru Kostúrovej bránky - 0:3.

Zvolenčania v 28. min využili presilovku 5:3, keď Babka z diaľky vystrelil a o necelé dve minúty v následnej presilovke piatich proti štyrom bolo po strele Tureka už len 2:3. O triumfe hostí mohol definitívne rozhodnúť Halaj, ale z uhla netrafil odkrytú bránku domácich.

V 58. min naopak využil Turek ideálnu prihrávku Krayzela a bolo vyrovnané. V následnom predĺžení gol nepadol, hoci Poprad mal výhodu presilovej hry.

Hostia si napokon spod Pustého hradu odniesli aspoň dva body, keď rozhodujúci samostatný nájazd premenil D. Vrbata.

Hlasy:

Ladislav Svozil (tréner Zvolena): "Vedeli sme, že nás čaká ťažké stretnutie. Oba tímy podali dobrý výkon v obrane. Za stavu 0:3 sa hrá ťažko. Znížili sme, vytvorili sme si aj ďalšie šance. Podarilo sa nám aj vyrovnať, ale v samostatných nájazdoch sme nedali ani gól."

František Hossa (tréner Popradu): "Dnes sme mali veľmi dobrý úvod. Hrali sme v pohode, potom sme nepochopiteľne prestali korčuľovať, čo súper využil. Bolo to náročné stretnutie, domáci hrali v závere zápasu nátlakovo. Sme šťastní, že sa nám podarilo vyhrať."

Slovnaft extraliga - 15. kolo:

HKm Zvolen - HK Aquacity ŠKP Poprad 3:4 po sam. nájazdoch (0:2, 2:1, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 28. Babka (Krayzel), 30. Cibuľa (F.Turek, Krayzel), 58. F. Turek (Krayzel) - 18. Jarolín (A. Kroták), 19. V. Král (Jasovský, Halaj), 21. A. Kroták (D. Vrbata), rozhodujúci sam. nájazd D. Vrbata
Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Grečko - Korba, Kalina, 2103 divákov

Zdielať na