Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Trenčín konečne zvíťazil
Zdielať na
Hokej

Trenčín konečne zvíťazil

Dukla Trenčín - HK Ardo Nitra 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Domáci po troch prehrách v rade nastúpili s jediným cieľom - naplno bodovať.

Ich hre však chýbalo tempo a oba tímy si vytvorili minimum gólových príležitostí. Skóre zápasu otvoril Kollár, keď v 15. min zakončil individuálnu akciu Lintnera. Hneď v úvode druhej dvadsaťminútovky si pred hosťujúceho brankára Konráda nakorčuľoval Trochta a puk spoza bránky poslal za bezmocného brankára hostí - 2:0. Domáci v týchto momentoch získali prevahu, ale ďalšie góly na ich strane nepribudli.

Naopak znížiť mohli Nitrania. V 25. min neuspel Gálik, ktorého strelu padajúci Kováč stačil vyraziť a o chvíľu neskôr zlikvidoval šancu Kolníka opäť domáci gólman. V druhej časti II. tretiny nevyužila Dukla 48-sekundovú presilovku o dvoch hráčov a mohla za to pykať. Kolník však v 37. min v rozpätí niekoľkých sekúnd dvakrát neuspel.

S pribúdajúcimi minútami sa domáci dostávali do tempa a v záverečnej časti hry potešili svojich fanúšikov viacerými peknými akciami. Hosťujúci brankár Konrád však svojich viackrát podržal. Skóre sa zmenilo v 52. min, keď na konečných 3:0 upravil nepokrytý Marek Haščák.

Hlasy:

Antonín Stavjaňa (tréner Trenčína): "Nebolo to slávne víťazstvo, ale pre nás dôležité. Podarilo sa nám zlomiť tieň, ktorý visel nad nami od zápasu proti Kežmarku. Začali sme zle a naším najživším hráčom bol brankár Kováč. Po úvodnom góle však aj hráči vycítili, že Nitra je na tom psychicky zle."

Jan Neliba (asistent trénera Nitry): "Vedeli sme, že Trenčín tri razy prehral a nebude to pre nás ľahké. Snažili sme sa, ale už druhýkrát v rade sme neskórovali. Treba sa zamyslieť nad našou koncovkou. Musíme sa snažiť to zmeniť."

Slovnaft extraliga - 15. kolo:

Dukla Trenčín - HK Ardo Nitra 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 15. A. Kollár (Lintner, Bobček), 23. Trochta (Bobček, Marek Haščák), 52. Marek Haščák (Lintner, S. Saliji)
Vylúčení: 3:7 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - M. Junek, M. Novák, 3980 divákov

Zdielať na