Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Martin štvrtý raz víťazom
Zdielať na
Hokej

Martin štvrtý raz víťazom

Zdroj: SITA/Martin Havran

MHC Martin - MHk 32 L. Mikuláš 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Obaja súperi začali trošku rozhárane. Divákov v úvode vyviedla z pokoja 5. minúta, keď sa zranil čiarový rozhodca Grečko, ktorý sa na ľade už viac neobjavil.

V 8. min nemal hosťujúci Blaščík dostatok času ani priestoru, aby lepšie zakončil svoj blafák. Skóre otvoril na opačnej strane Vantroba, ktorý v 9. min tvrdou strelou využil presilovku Martina o dvoch hráčov - 1:0. Od druhej tretiny boli na hracej ploche opäť traja rozhodcovia, keď indisponovaného Grečka zastúpil Jakubec.

Chlieb sa lámal v časovom úseku medzi 29. a 30. min, keď domáci strelili dva zlepené góly za 34 sekúnd. Najskôr Važan zužitkoval peknú prihrávku Podstavka spoza bránky a vzápätí Mihálik gólovo zakončil akciu Džerinša. Po treťom góle si lavička Liptákov zobrala oddychový čas a do bránky hostí sa postavil Laco, ktorý nahradil Faltera. Martin mal v druhej tretine ešte ďalšie gólové príležitosti, ale náhradný brankár hostí sa úspešnými zákrokmi rýchlo dostal do hry.

V tretej tretine sa Martin iba pohrával so svojim súperom, veľa toho nevyprodukoval, ale hráčom Liptovského Mikuláša toho veľa nedovolil. Strelecký účet zápasu uzatvoril v 57. min Markovič, ktorý doklepol puk za Lacov chrbát - 4:0.

Hostia sa už nezmohli ani na čestný úspech, a tak si brankár Lakosil zaknihoval druhú vychytanú nulu za sebou. Martin v zápase potvrdil, že má dobrú formu a jeho štvrté víťazstvo v rade je úplne zaslúžene.

Hlasy:

Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Derby-zápasy s Mikulášom sú pre nás vždy nepríjemné. Lepšie sa nám hrá, keď nie sme papierovými favoritmi a keď hráme proti kvalitnejším súperom. Po prvej tretine sme si povedali, že musíme viac kombinovať, viac si prihrávať a spresniť hru, čo chlapci v ďalšom priebehu duelu aj splnili. V tretej tretine sme mysleli už len na udržanie náskoku. Vtedy nás podržal brankár Lakosil, ktorý opäť podal výborný výkon."

Ján Majdek (tréner Liptovského Mikuláša): "Stretnutie sme začali veľmi zle. Hneď v úvode sme boli štyrikrát vylúčení, čo Martin, ktorý je teraz v pohode, využil. Ani v druhej tretine sme nehrali dobre, prestali sme korčuľovať, len sme konštatovali, že súper hrá proti nám. Rozhodujúce boli dva inkasované góly, ktoré sme dostali za pár sekúnd a to nás položilo. V tretej tretine sme ešte chceli s výsledkom niečo spraviť, ale naopak domáci dali ešte jeden gól."

Slovnaft extraliga - 15. kolo:

MHC Martin - MHk 32 L. Mikuláš 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly: 9. Vantroba (Klepáč, M. Beran), 29. Važan (Podstavek, Koložváry), 30. J. Mihálik (Džerinš, Markovič), 57. Markovič (Džerinš)
Vylúčení: 7:11 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Valach, Grečko (od 21. Jakubec), 3100 divákov

Zdielať na