Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Lašák po piatkovej prehre v Liberci sebakritický
Zdielať na
Hokej

Lašák po piatkovej prehre v Liberci sebakritický

Zdroj: SITA/Martin Galajda

Hokejisti Pardubíc sú v úvode sezóny vo veľkej kríze, v piatok podľahli v Liberci 5:6 po predĺžení

Hokejisti Pardubíc sú v úvode sezóny vo veľkej kríze a doplácajú na to, že takmer celú úvodnú štvrtinu súťaže odohrajú na klziskách súperov.

Prvého domáceho duelu sa Východočesi dočkajú až 16. októbra. Pardubiciam zatiaľ nepomohol ani návrat Jána Lašáka do bránky. Slovenský gólman sa po doliečení operovaného kolena dostal do bránky v posledných troch dueloch v Plzni, Vítkoviciach a v Liberci, na víťazstvo to však nestačilo.

V piatkovom dueli Pardubičania podľahli v Liberci 5:6 po predĺžení, keď v 62. min rozhodol o osude stretnutia Pavel Kašpařík. "Prehrali sme kvôli mne," cituje brankára Jána Lašáka sobotňajšie vydanie českého denníka Sport.

Slovenský majster sveta z roku 2002 bol aj naďalej k svojmu piatkovému vystúpeniu na ľade sebakritický: "Spoluhráči boli fantastickí, hrali super. Klobúk dolu pred nimi. Bohužiaľ, vo mne nemali v bránke oporu."

Lašák si vyčítal najmä tretí a štvrtý gól vo svojej sieti z hokejok Nedorosta a Pabišku. "To nemôžem pustiť. Namiesto toho, aby som mužstvo podržal, tak som ho potopil. Aj v predĺžení to Kašpařík urobil dobre, ale mal som mu puk vypichnúť. Spoliehal som sa na Petra Sýkoru, že Kašpaříka zastaví. Ja sa však nesmiem spoliehať, ja mám chytať," sypal si popol na hlavu Ján Lašák.

Hokejový tím HC Moeller Pardubice figuruje po 11. kole českej extraligy na poslednom 14. mieste tabuľky s chudobným ziskom 5 bodov.

Výsledok - piatok:
Bílí Tigři Liberec - HC Moeller Pardubice 6:5 po predĺžení (1:2, 3:1, 1:2 - 1:0)
Góly: 3. a 38. Pabiška, 59. a 62. Kašpařík, 27. Plodek, 37. Nedorost - 1. a 43. Tvrdík, 11. Zohorna, 29. SOMÍK, 34. Blažek, 7500 divákov

Zdielať na