Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dráma až po samostatné nájazdy
Zdielať na
Hokej

Dráma až po samostatné nájazdy

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták

MHk 32 L. Mikuláš - HKm Zvolen 2:3 po sam. nájazdoch (0:1, 0:1, 2:2 - 0:0, 0:1).

Obe mužstvá si až príliž uvedomovali dôležitosť tohto stredoslovenského derby, ktorým sa chceli odraziť z tabuľkového dna. Na všetkých aktéroch bola zjavná nervozita, ktorá im zväzovala ruky.

Puk mali na hokejkách predsa len častejšie skúsenejší hostia, skóre otvoril v 12. min v presilovke Klouda, ktorý sa na hranici bránkoviska dobre zorientoval a dorazil za Faltera padajúci puk. Vzápätí v oslabení nevyužil brejk Richard Huna. Pred prvou sirénou naservíroval aktívny Hovorka puk Pohankovi, ale aj túto situáciu vyriešil pozorný Kostúr.

V rozháranom druhom dejstve sa všetko gólovo podstatné udialo v 32. min. Zvolenčania opäť využili presilovku, keď na konci akcie stál český legionár Turek - 0:2. Liptáci nepadli do kolien a v záverečnom dejstve sa statočne pasovali o svoj osud. V 47. min znížil pohotový Pupák. Vzápätí mali stopercentné šance bratia Hunovci - Richarda vychytal Kostúr a Róbertovi bola malá aj prázdna bránka.

Keď sa už zdalo, že si hostia ustrážia tesné víťazstvo v riadnom hracom čase, keďže záverečné minúty dohrávali domáci oslabení, počkal si na svoju príležitosť Hovorka a 24 sekúnd pred treťou prestávkou vyrovnal. Predĺženie neprinieslo nič podstatné a v záverečných nájazdoch boli úspešnejší Zvolenčania, keď rozhodujúci gól zaznamenal Klouda.

MHk 32 L. Mikuláš - HKm Zvolen 2:3 po sam. nájazdoch (0:1, 0:1, 2:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 47. Pupák (Petran), 60. Marek Hovorka - 12. Klouda (Hvila, L. Čierny), 32. F. Turek (Krayzel, Babka), rozhodujúci sam. nájazd Klouda

Vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia 1:0, rozhodovali: Pavlovič - Mášik, Jankovič, 1730 divákov

Zdielať na