Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Derby sa rozhodlo až po predĺžení
Zdielať na
Hokej

Derby sa rozhodlo až po predĺžení

SkiPark MHK Kežmarok - HC Košice 3:2 po predĺžení (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0) POZRITE SI VIDEO.

Domáci pripravili na Košice účinnú taktiku, keď výborne pokrývali stredné pásmo. Taktika Kežmarku dlho vychádzala, navyše mu skvele zachytal brankár Klempa, ktorý zlikvidoval viaceré čisté šance hostí.

V 17. min z rýchleho protiútoku potešil vypredané tribúny Fedor. Kežmarský kapitán strelil po individuálnej akcii svoj prvý gól v sezóne. Hostia aj naďalej zahadzovali svoje šance.

V 27. min spálil tutovku Špilár, ktorý bol sám pred Klempom, ale dlho špekuloval a napokon trafil iba betón popradského brankára. V 35. min zatlačili domáci hostí do ich obrannej tretiny, prehustený priestor prestrelil spomedzi kruhov bývalý košický obranca Kall - 2:0.

Pozrite si videozáznam, v ktorom Fedor za Kežmarok strelil v 17. minúte prvý gól. Druhý gól padol v 35. minúte, keď sa presadil obranca Kall. Tak po druhej tretine Kežmarok vyhrával nad Košicami 2:0.

 

Košiciam sa podarilo v 43. min znížiť, keď pri oslabení Kmiť po Šimurdovej akcii pretlačil puk za Klempu. Hneď po góle mohol vrátiť Kežmarku dvojgólový náskok Palovčík, domáci útočník však trestné strieľanie nepremenil. Rovnako nepochodil na opačnej strane v 53. min Faith. Hosťom sa napokon v dramatickom zápase podarilo vyrovnať, v prečíslení trafil presne Špilár.

V predĺžení sa hral otvorený hokej, rozhodlo sa 18 sekúnd pred koncom, keď Špelda nedokázal pri oslabení troch proti štyrom vyhodiť puk a Gábriš trafil z kruhu presne - 3:2.


SkiPark MHK Kežmarok - HC Košice 3:2 po predĺžení (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)

Góly: 17. Fedor (Slaninák), 35. Kall (P. Gajdoš), 65. Gábriš (Strapko, Šechný) - 43. Kmiť (Šimurda), 56. Špilár (Javín)

Vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Kubuš - Gajan, Grečko, 2350 divákov

Zdielať na