Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hanebná domáca prehra Nitry
Zdielať na
Hokej

Hanebná domáca prehra Nitry

Zdroj: SITA/Martin Havran

HK Ardo Nitra - MHC Martin 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Pod Zoborom mali hostia raketový nástup a už v siedmej sekunde sa dostali po najrýchlejšom góle extraligy do vedenia, keď sa na pravej strane uvoľnil Říha a strelou po ľade prekonal Konráda.

Martinčania boli aktívnejší, lepšie korčuľovali aj kombinovali a v 5. min zvýšil na 0:2 krásnym blafákom Podstavek, ktorý potrestal zlé striedanie Nitry. Jedinú šancu domáceho kolektívu priniesla 13. min, príležitosť T. Chrenka však pozorný Lakosil zneškodnil.

Obraz hry sa nezmenil ani v prostrednej časti hry. V 22. min počas vylúčenia Dorniča skóroval aktívny Beran a bolo 0:3. Na opačnej strane tutovku Štefanku zlikvidoval pravým betónom Lakosil. V závere druhého dejstva Nitrania nevyužili ani viac ako minútovú presilovku o dvoch hráčov.

Katastrofálny výkon domácich pokračoval aj v tretej tretine, keď si dokonca ani pri niekoľkých presilovkách nedokázali vypracovať vyloženú gólovú príležitosť. Hráči MHC bez problémov kontrolovali priebeh a v 56. min Říha ponúkol gól na zlatom podnose Beranovi, ktorý pohodlne pridal štvrtý gól svojho mužstva. Strelecký účet zápasu uzavrel tri minúty pred sirénou sa po samostatnom nájazde Važan


HK Ardo Nitra - MHC Martin 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Góly: 1. L. Říha, 5. Podstavek (S. Hriňa), 22. M. Beran (Török, L. Říha), 56. M. Beran (L. Říha, Vantroba), 57. Važan (Podstavek)

Vylúčení: 8:10 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Husička (ČR) - Orolin, Horínek, 3091 divákov

Zdielať na