Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ronald Petrovický za Križanom do MoDo
Zdielať na
Hokej

Ronald Petrovický za Križanom do MoDo

Zdroj: SITA/AP/Gene J. Puskar

Slovenský hokejista Ronald Petrovický bude v kariére pokračovať vo švédskom tíme z minulej sezóny MoDo Örnsköldsvik.

Slovenský hokejový reprezentant Ronald Petrovický bude v kariére pokračovať v majstrovskom tíme švédskej elitserien z minulej sezóny MoDo Örnsköldsvik. V družstve sa 30-ročný krídelník stretne i so slovenským brankárom Karolom Križanom.

"Veľmi nás teší, že môžeme našim fanúšikom predstaviť túto kvalitnú novú posilu. Petrovický je silový typ poctivo pracujúceho útočníka. Mal by prísť do Örnsköldsviku 24. októbra a na druhý deň by už mohol v našom drese nastúpiť proti HV 71," povedal pre internetovú stránku klubu manažér Erik Holmberg.

Petrovický v Dukle Trenčín odohral v kariére jediný extraligový zápas v sezóne 1993/94, potom odišiel do zámoria, v NHL obliekal dresy Calgary, New York Rangers, Atlanty a naposledy Pittsburghu a celkovo odohral 342 duelov s bilanciou 41 gólov, 51 asistencií a 429 trestných minút.

Rodák zo Žiliny hral naposledy na Slovensku počas lockoutovej sezóny 2004/05, keď obliekol dres klubu zo svojho rodného mesta v 34 stretnutiach. Zo Žiliny sa počas sezóny presunul do švédskeho Brynäsu, za ktorý stihol nastúpiť v desiatich súbojoch a zaznamenať päť asistencií. V uplynulom ročníku odohral za Pittsburgh 31 zápasov (3+3).

Za slovenskú reprezentáciu nastúpil na dvoch svetových šampionátoch (2000 a 2004), v prvom prípade sa stal v Petrohrade i vicemajstrom sveta a okrem toho sa zúčastnil aj na olympijských hrách 2006 v Turíne.

Zdielať na