Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mezei vo štvrtok nehral, Zedník v prvom útoku
Zdielať na
Hokej

Mezei vo štvrtok nehral, Zedník v prvom útoku

Richard Zedník nastúpil na posledné dva duely v elitnom útoku Floridy, Branislav Mezei naposledy proti New Jersey chýbal

Vo štvrtkovom stretnutí zámorskej hokejovej NHL medzi Floridou a New Jersey (3:0), v ktorom sa dvoma asistenciami prezentoval center Jozef Stümpel, chýbal v drese Panthers slovenský obranca Branislav Mezei.

Jeho miesto v tretej obrannej dvojici zaujal tentoraz Noah Welch, "panteri" však zatiaľ nastúpili v každom stretnutí novej sezóny v rôznej kombinácii obranného sexteta. "Máme tu sedem obrancov a ja ich chcem všetkých využívať. To bol hlavný dôvod, prečo dnes Branislav sedel na tribúne," vysvetlil generálny manažér a tréner Jacques Martin.

Tretí slovenský hráč Floridy Richard Zedník vynechal prvé dva duely ročníka pre zranenie ramena, no v posledných dvoch súbojoch už nastúpil v elitnej formácii po boku dvoch Fínov Olliho Jokinena a Villeho Peltonena. Takéto zloženie prvého útoku avizoval kormidelník Martin už pred štartom sezóny 2007/08.

"Tento týždeň už s nami trénoval a v zápasoch nám pomohol rýchlym korčuľovaním a kvalitným forčekingom. Očakávame od neho veľa gólov a výraznú pomoc tímu," povedal Martin.

"Budem si hrať svoju hru. Pokúsim sa využiť rýchlosť, tlačiť sa pred bránku a vytvoriť si viacero streleckých pozícií," dodal.

Zdielať na