Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Potupná domáca prehra Zvolena
Zdielať na
Hokej

Potupná domáca prehra Zvolena

Zdroj: jeletsgofleyers

Nitrania sa vo Zvolene presadili v presilovkách. Celkovo to však bol slabý zápas. Domácich hokejistov ovplyvnil neuznaný gól a nevedeli sa spamätať. Na záverečný tlak už nemali dostatok psychických síl. Zvolen - Nitra 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

V 12. min. po Gálikovej prihrávke strieľal z uhla Tomáš Chrenko a puk prešiel vedľa žŕdky za Ševelov chrbát. Hostí gól povzbudil, vytvorili si niekoľko šancí, no brankár Zvolena svojich podržal. Až v závere tretiny mohli domáci vyrovnať, no Hvila ani J. Čierny sa v presilovke nepresadili.

Po prestávke Zvolen nevyužil niekoľko presiloviek, z toho ani dve a pol minútovú o dvoch hráčov. Naopak mohol inkasovať v oslabení, keď unikol Gálik. Na opačnej strane potiahol puk do pásma L. Čierny, prihral Pacigovi, no ten sa pred Konrádom nepresadil. V polovici stretnutia urobil chybu Štork a Chrenko ju takmer využil. V ďalšej presilovke v 38. min. spoza pravého kruhu napriahol Burián a Ševela kapituloval druhýkrát.

Úvod tretej tretiny vyšiel domácim a po 30 sekundách sa radovali z gólu v presilovke, keď Štork prihral Cibuľovi, ten pri pravej žrdi trafil puk korčuľou. Videorozhodca tak gól nemohol uznať, aj keď domáci reklamovali, že puk sa ešte dotkol čepele Cibuľovej hokejky. Dlho sa nehralo, domácich hokejistov neuznaný gól ovplyvnil a nevedeli sa spamätať.

V 53. min sa mohol presadiť Kolník, no nestalo sa tak. Nitrania udreli až o dve minúty v presilovke. Domáci nechali trestuhodne prejsť do pásma Gálika a ten si pred Ševelom mohol robiť čo chcel - 0:3. Na záverečný tlak už domáci nemali dostatok psychických síl, aj keď obranca Babka trafil žŕdku.

 
HKm Zvolen - HK Ardo Nitra 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 12. T. Chrenko (Gálik), 38. Burián (Vozdecký, M. Štefanka), 55. Gálik (Ľ. Kolník)
Vylúčení: 7:9 na 2 min, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ország - Korba, Smrek, 1902 divákov

Zdielať na