Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dráma v prospech Slovana
Zdielať na
Hokej

Dráma v prospech Slovana

Zdroj: SITA/Michal Burza

V prvej tretine sa hral taktický hokej, ale jej druhá časť bola poznačená častými šarvátkami. Druhú tretinu začali lepšie Trenčania, no boli to slovanisti, ktorým sa podarilo nakloniť misky váh na svoju stranu. Dukla – Slovan 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)

Miernu prevahu počas prvej dvadsaťminútovky mala Dukla, ktorej tlak zúročil v 7. min Kollár - 1:0. Reprezentačnému útočníkovi sa podarilo predrať medzi tromi nedôrazne brániacimi hráčmi Slovana. V 14. min sa Lintner včas nevrátil dozadu a Kuľha to využil na vyrovnanie - 1:1. Domácim sa nepodarilo strhnúť vedenie na svoju stranu v 84-sekundovej presilovke, najprv v hre 4 na 3 a potom ani 5 proti 3.

Druhú časť začali lepšie Trenčania, keď sa im už po 25 sekundách podarilo ohroziť Hoviho bránku. Na druhej strane sa sám pred Hálom ocitol Hujsa, nastrelil však len žŕdku. Trenčania potom nevyužili tlak na súpera a v 36. min z hokejky Laža po kolmej prihrávke Devečku inkasovali - 1:2. Domáci zostali otrasení, čo Slovan využil už o ďalších 53 sekúnd. Tretí gól belasých strelil Kuľha, ktorý dorážal skákajúci puk do odkrytej ľavej časti domácej bránky.

Úvod tretej tretiny vyšiel domácim nad očakávanie, keď už v 55. sekunde znížil Húževka, ktorého strela sa odrazila od korčule hosťujúceho obrancu za chrbát Hoviho - 2:3. V 43. min V. Nemec gólom do prázdnej bránky vyrovnal. Počas celého dejstva mali viac z hry Trenčania, no boli to slovanisti, ktorým sa podarilo v 57. min nakloniť misky váh na svoju stranu. Lažo vyviezol puk a strelou zápästím prekonal Hálu - 3:4.

Domácej Dukle sa už ani v záverečnej power-play nepodarilo skórovať, a tak si belasí odnášajú z horúceho trenčianskeho ľadu všetky body.

Dukla Trenčín - Slovan Bratislava 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)

Góly: 7. A. Kollár (V. Nemec, Poljaček), 41. Húževka (Křetinský), 43. V. Nemec (Urban, A. Kollár) - 14. Kuľha (Hujsa), 36. Lažo (Devečka), 37. Kuľha (Ľ. Pištek, Kapuš), 57. Lažo (Sersen)

Vylúčení: 6:9 na 2 min, navyše: Fatyka (Trenčín) 10 min za nešport. správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Gašparík a Valach, 6150 divákov

Zdielať na