Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Košičania vyhrali rozdielom triedy
Zdielať na
Hokej

Košičania vyhrali rozdielom triedy

Zdroj: www.hokejzilina.sk

Košičania potrebovali len 14 sekúnd na to, aby sa dostali do vedenia, čím predznamenali vývoj zápasu. Na domácom ľade dominovali a Žilinčanomv porazili rozdielom triedy. Košice - Žilina 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)

Hneď z prvej strely sa presadil Gron. Nasledovali šance Rudolfa Hunu a Špilára. V 6. min už svietilo na tabuli skóre 2:0, keď v presilovke piatich proti trom potiahol akciu po krídle Špilár, pred bránkou našiel Bartoša a ten zakončoval bez prípravy. Laca potom v bránke vystriedal Bielik.

Kontaktný gól mohol streliť Drábek, ktorý bol pred Lipovským osamotený, no ten jeho pokus vyrazil a poradil si aj s Lelkešovou strelou. V 9. min strieľal od modrej Droppa a Faith šikovne vložil hokejku do strely - 3:0. Zvýšiť vedenie domáceho tímu mohol v 15. min Huna, ale jeho sólový nájazd skončil v Bielikovej lapačke.

Ten istý hráč sa na začiatku druhej tretiny natlačil do koncovky, ale žilinský brankár sa nedal prekvapiť, následne vyrazil aj Plevovu strelu. Hostia sa mohli dočkať po prečíslení, keď sa v ideálnej pozícii ocitol Paroulek, ale Lipovský bol pozorný.

Pri hre štyroch proti štyrom sa potom Špilár predral až pred Bielika, chýbala len koncovka. Bielik reflexívne vyrazil aj Lukáčovu strelu. V 31. min hosťujúci Paroulek opäť zahodil obrovskú šancu. Ocitol sa pred prázdnou bránkou, ale trafil len hornú žŕdku. Jeho spoluhráč Havel si na ľad zase položil Lipovského, ale na čiare za neho zaskočil Javín. Havel nebol úspešný ani v oslabení, keď minul odkrytú domácu bránku.

V tretej tretine to v 44. min skúšal švihom Jenčík a po ňom aj Miklík, ale Bielik zasahoval s istotou. Na opačnej strane Lipovský vychytal Fadrného. Účet zápasu na 4:0 uzavrel v 54. min gólovou strelou od modrej Javín. Špilárova šanca v 57. min skončila na žilinskej žŕdke.

HC Košice - MsHK Žilina 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
Góly: 1. Gron (Kmiť, I. Droppa), 6. P. Bartoš (Špilár, Javín), 9. Juraj Faith (I. Droppa, P. Bartoš), 54. Javín (P. Bartoš)
Vylúčení: 7:10 na 2 min, navyše: 56. B. Jánoš, L. Havel (obaja Žilina) - 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Mášik, Vojtek, 4161 divákov

Zdielať na