Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Podpriemerný zápas, piskot divákov
Zdielať na
Hokej

Podpriemerný zápas, piskot divákov

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták

Vo vlažnom tempe sa veľa gólových šancí nezrodilo. V záverečných minútach namiesto vygradovania prišlo herné trápenie na oboch stranách sprevádzané občasným piskotom nespokojných divákov. Poprad - Liptovský Mikuláš 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Po úvodných minútach ako prví udreli domáci, keď po obliehaní bránky vsietil svoj prvý extraligový gól mladý Ficko. Neskôr sa ukázalo, že to bol jediný a rozhodujúci presný zásah zápasu.

V 13. min sa vyznamenal Falter, ktorý zneškodnil tutovku Jarolína. Mladý štvrtý útok domácich bol pri chuti a len šťastie zachránilo Liptákov od druhého gólu, keď puk z hokejky Lapšanského tesne minul bránku ležiaceho Faltera. Do prostrednej časti prišli oba tímy ako vymenené a na ľade začali dominovať Liptáci, ktorí zatlačili domácich, avšak bez gólového efektu.

V 28. min hostia premárnili obrovskú šancu na vyrovnanie, keď najskôr Grmanova strela skončila na žŕdke a ani dve následné dorážky nestačili hosťom na to, aby prekonali ležiaceho Melicherčíka. V 30. min nájazd dvoch na jedného zakončil Bulík len do popradského brankára. V miestami podpriemernom extraligovom zápase sa Popradčania do vážnejších šancí dostali až v závere tretiny počas 100-sekundovej presilovej hry.

V záverečnej tretine to bol zase Poprad, ktorý prebral opraty zápasu. Falter sa musel obracať a vyriešil viacero nebezpečných situácií. Na druhej strane Melicherčík len s námahou kryl príklep Pupáka. V 50. min sa neujala ani strela Lapšanského spomedzi kruhov a o dve minúty nato vychytal Falter aj nájazd Jabrockého.

HK Aquacity ŠKP Poprad - MHk 32 Liptovský Mikuláš 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Gól: 9. Ficko (M. Haščák, Lapšanský)
Vylúčení: 3:7 na 2 min, navyše: Vrbata 5+DKZ za napadnutie - Hovorka 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - M. Novák, Brath, 1275 divákov

Zdielať na