Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Marcel Hossa v prvom útoku s Drurym a Jágrom
Zdielať na
Hokej

Marcel Hossa v prvom útoku s Drurym a Jágrom

Zdroj: wikipedia.org

Marcel Hossa dostane po zranení Seana Averyho šancu hrať v prvom útoku s Chrisom Drurym a Jaromírom Jágrom

Zranenie ramena centra tímu New York Rangers Seana Averyho znamená šancu pre mladšieho z bratov Hossovcov - Marcela.

Ten v dvoch úvodných stretnutiach "jazdcov" v novom ročníku profiligy nenastúpil pre zdravotné problémy, v súčasnosti však už trénuje a po svojom boku má elitných hráčov Rangers Jaromíra Jágra a Chrisa Druryho.

"Som v tíme na to, aby som hral. Keď sa tréner rozhodne, tak budem sedieť na lavičke, a keď ma pošle na ľad, budem pripravený," prezradil čoskoro 26-ročný rodák z Ilavy. Hossa hrával v prvom útoku už v závere minulej sezóny, spoločnosť mu vtedy robilo duo Jágr - Nylander. Počas prípravných zápasov sa Hossa prepadol až do tretej a štvrtej formácie, teraz sa musí s novou dvojicou rýchlo zohrať.

Tréner tímu z Madison Square Garden Tom Renney sa po pondelňajšom tréningu vyjadril, že v tom istom zložení sa budú útoky pripravovať aj v utorok a rovnako nastúpia aj v stredu v derby proti Islanders. "Verím, že všetko bude fungovať. Máme vyrovnaných hráčov, musíme ešte nechať zohrať tretí a štvrtý útok," prezradil Renney.

Slovenský reprezentant podpísal v lete jednoročnú zmluvu na 780-tisíc, vyhol sa tak arbitráži. "Na Marcelovi si cením najmä to, že chápe všetky procesy spojené so stabilizáciou výkonnosti klubu. Rozumie tomu a je stále pripravený hrať na rôznych pozíciách," pochválil prístup odchovanca trenčianskej Dukly.

Zdielať na