Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Döme zo Švédska do Slovana
Zdielať na
Hokej

Döme zo Švédska do Slovana

Zdroj: SITA/Nina Bednáriková

Novou tvárou v kádri hokejového majstra Slovana Bratislava sa stal útočník Róbert Döme, ktorý sa na Slovensko vracia po dvanástich sezónach v zahraničí. Predčasne ukončil angažmán vo Švédsku.

Róbert Döme posilní káder bratislavského Slovana. Domov sa vracia po vyše 10 rokoch v zahraničí. Do zámoria odchádzal rodák zo Senice už ako 16-ročný. So Slovanom sa Döme dohodol na trojročnej zmluve a bude patriť medzi najlepšie platených hráčov Slovnaft extraligy.

„Rokovali sme s ním už vlani, vtedy dal prednosť švédskemu MODO. Keď sme sa dozvedeli, že sa rozhodol vo Švédsku skončiť, nechali sme ho pár dní oddýchnuť si, a potom sme ho skontaktovali. Najskôr sme mu dali nezáväznú ponuku, aby u nás trénoval, po dvoch - troch týždňoch sa to však posunulo ďalej,“ vysvetlil generálny manažér Slovana Bratislava Maroš Krajči. „Robo je hráč s dostatkom skúseností. Generálny manažér jeho predchádzajúceho klubu MODO ho chválil ako jedného z najlepších hráčov mužstva.“

Döme bude chcieť zmluvu v plnom rozsahu dodržať. 28-ročný center mal v MODO ešte kontrakt na ďalšiu sezónu, z rodinných dôvodov a z pocitu, že by sa chcel vrátiť domov, ho napokon zrušil a nakrátko prerušil aj kariéru. Oddýchnutý sa teraz vracia do veľkého hokeja. „Rád som ponuku prijal, v tíme poznám veľa hráčov. Po rokoch vonku je to pre mňa niečo nové, nemusím v kabíne komunikovať po anglicky,“ skonštatoval.

Záujem o Dömeho mali aj v Rusku či českom Liberci. „Hrať za Slovan je česť, klub patrí podmienkami do európskej špičky. Môžem to povedať, lebo som prešiel mnohými klubmi,“ tvrdí Döme. Či nastúpi už v utorňajšom šlágri v Trenčíne, nie je isté. „Veľa som o ňom počul, len samé chvály. Teraz ho sledujem na tréningoch a teším sa, že zapadne do kolektívu,“ hovorí tréner Zdeno Cíger.

Döme začínal s hokejom na Záhorí, v Senici a v Skalici, od 11 rokov bol v Dukle Trenčín, do zámoria ho draftovali Pittsburgh Penguins. U tučniakov si zahral prvýkrát aj v NHL, neskôr okrem tímov v nižších súťažiach obliekol aj dres Calgary Flames. V sezóne 2003/2004 prišiel na dve sezóny do švédskeho Södertälje, potom bol rok v nemeckom Norimbergu a napokon s MODO vybojoval švédsky titul.

Zdielať na