Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dráma na Tehelnom poli
Zdielať na
Hokej

Dráma na Tehelnom poli

VIDEO: Dramatické chvíle plné napätia, ale aj zaujímavé góly. Takto videl včerajší zápas hokejovej extraligy v Bratislave náš kameraman. Pre Slovan sa skončil prekvapujúcou prehrou.

Martinskí fanúšikovia zorganizovali do Bratislavy výjazd a od úvodu ich bolo počuť rovnako ako domáce publikum. Oba tímy začali aktívne, Podstavek a Kapuš sa v dobrých pozíciách nepresadili. Slovan i Martin nevedeli z mnohých príležitostí dať gól, domácim sa to nepodarilo ani vo dvoch dlhých presilovkách o dvoch hráčov.

V druhej tretine mali možnosť početnej výhody vyše 6 minút a ani to nestačilo. Všetky strely končili na pozornom Lakosilovi. Na opačnej strane sa nenudil ani Hovi, ktorý si potlesk tribún vyslúžil najmä pri Beranovej tutovke. V 36. min poskakoval puk pred opusteným bránkoviskom, tiesnení Koložváry s Važanom ho však do bránky nedokázali prepasírovať. Udrelo na opačnej strane, odrazený puk sa dostal k voľnému Hreusovi, ktorý stál pri ľavej martinskej žŕdke a stačilo mu ho doklepnúť do prázdnej bránky - 1:0.

Ešte väčší pokoj na domáce hokejky mal vniesť gól Kapuša v 43. min, ale sympaticky hrajúci Martin od 46. do 50. min výsledok otočil. Najprv sa presadil pri presilovke Beran, o 24 sekúnd neskôr i Koložváry a obrat zavŕšil po tom, čo bratislavský brankár puk v päťminútovej presilovke vyrazil iba pred seba, Važan. Martin sa potom zameral už na defenzívu, cez ktorú sa domáci nedokázali presadiť ani počas 50-sekundovej hry bez brankára, počas ktorej hrali navyše presilovku.



Zdeno Cíger (tréner Slovana): „Hrali sme nervózne, vôbec neviem prečo. Mali sme veľa presiloviek, ale puky nám odskakovali. Hráči veľmi chceli, ale nešlo to. Takýto tím musí vedenie 2:0 udržať. Hujsov faul bol zbytočný, niečo také sa nerobí.“
Ladislav Spišiak (tréner Martina): „Sme radi, že sme po neúspešnej sérii konečne vyhrali. Hráči pochopili, že sa musíme vrátiť k minuloročnej hre a videli, že ak splnia pokyny, dá sa vyhrať. Časté vylúčenia nás oberali o sily, pevnou vôľou sme však dokázali zápas otočiť.“

Zdielať na