Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Gólostroj v Skalici aj obrazom a zvukom
Zdielať na
Hokej

Gólostroj v Skalici aj obrazom a zvukom

VIDEO: Pozrite sa, ako to včera utešene padalo Skaličanom, vďaka čomu až šokujúco vysoko porazili Zvolenčanov, ktorým nepomohlo ani dvojnásobné striedanie brankárov.

Skalickí hokejisti si včera spravili poriadnu chuť na ligu. Svojho súpera rozstrieľali a len tesne im ušla symbolická desiatka. Zvolenčania spravili dokonca čosi nevídané: najskôr v bránke vystriedal Kostúr Ševelu, ale ani on to nezvládol a tak na posledných 13  minút sa Ševela vrátil opäť na ľad.

Strelecký apetít potvrdili „zeleno-bieli“ na domácom ľade aj proti Zvolenu, keď mali aj hernú prevahu. Už v 18. sekunde bol vylúčený Babka a Skaličania mohli Vlkom a Školiakom skórovať. V 3. min bol v šanci osamotený Kubenko, ktorý ale dobre stojaceho Rybára neprekonal.

V 5. minúte gólový účet Skaličanov otvoril René Školiak, ktorý strelou medzi betóny Ševelu zužitkoval ideálnu prihrávku Kocáka. V 19. min Malík z pozície beka od modrej čiary príklepom delovkou umiestnil puk do bránky - 2:0. V druhej tretine Skaličania skórovali dvakrát v hre štyroch proti štyrom. Najprv v 23. min Tibor Višňovský poslal odrazený puk do prázdnej bránky. Po tomto góle vystriedali hostia brankára a do zvolenskej svätyne putoval Kostúr.

Už o minútu sa individuálne presadil Pálffy, ktorému ku gólu pomohol aj nešťastne zrazený puk od Kostúra. Na 5:0 v 31. min zvyšoval obranca domácich Gula. Rybár podržal svoj tím v 32. min po strele Dlouhého a v 38. min po pokuse Babku.

V 44. min Pašek po návrate z trestnej lavice prevzal presnú prihrávku od Pálffyho a zápästím zvýšil na 6:0. V tej istej minúte dal siedmy gól domácich Hollý. Svoj druhý gól zaknihoval v 47. min Školiak, keď vymietol pavučinu brány hostí. Zvolen opäť vymenil gólmanov, v 47. min sa do bránky vrátil Ševela. V 56. min Hvila dal čestný gól hostí, Skaličania však ešte odpovedali druhým presným zásahom Hollého.

Peter Oremus (tréner Skalice): „My sme do zápasu nastúpili veľmi disciplinovane, s chlapcami sme si rozobrali všetky veci ohľadom Zvolena. Som rád, že sme dnes dali veľa gólov a presadili sa všetky päťky.“
Ladislav Svozil (tréner Zvolena): „Nezačali sme zle. Prvý gól sme dostali po našej chybe, keď sme mali jasne spracovaný puk na hokejke a nevyhodili sme ho z tretiny. Druhý bol podľa mňa po ofsajde, ale na to sa nemôžeme vyhovárať. Robili sme zbytočné fauly. Taktika v druhej tretine nám nevyšla, keď sme hneď inkasovali napriek tomu, že sme hrali už len na tri päťky. Domáci dobre korčuľovali a zápas už jasne kontrolovali.“

HK 36 Skalica - HKm Zvolen 9:1 (2:0, 3:0, 4:1)
Góly: 5. R. Školiak (Kocák, D. Pašek), 19. Malík (M. Ivičič, Kocák), 23. T. Višňovský (Šille), 24. Pálffy, 31. Gula (R. Školiak, Kocák), 44. D. Pašek (Pálffy), 44. Hollý (Šátek), 47. R. Školiak (Kocák), 58. Hollý (T. Višňovský) - 56. Hvila (Klouda, Kopecký)
Vylúčení: 5:12 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Lauff ml. - Gajan, Junek, 3150 divákov

Zdielať na