Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Franzen mimo hry, Park zostáva v New Yorku
Zdielať na
Hokej

Franzen mimo hry, Park zostáva v New Yorku

Zdroj: archív joj.sk

Tím NHL Anaheim Ducks poslal dvojku vstupného draftu z roku 2005 Bobbyho Ryana na farmu. Švéd Frenzen z Detroitu nemôže vôbec hrať a Islanders si poistili útočníka Parka na ďalšie dve sezóny.

Tím kanadsko-americkej hokejovej NHL Anaheim Ducks poslal dvojku vstupného draftu nováčikov z roku 2005 Bobbyho Ryana na farmu do Portlandu. Švédsky útočník Detroit Red Wings Johan Franzen si jeden mesiac nezahrá a New York Islanders predĺžili zmluvu s centrom Richardom Parkom.

Opačným smerom, ako poslali Ryana si Anaheim z kádra portlandských „pirátov“ berú pravého krídelníka Jasona Kinga a ľavého Drewa Millera. Dvadsaťročný Ryan v štyroch zápasoch aktuálnej edície profiligy strelil jeden gól v otváracom zápase v Londýne proti Los Angeles, v predsezónnych prípravných dueloch si pripísal jeden gól a päť asistencií. Jason King dvakrát skóroval v piatkovom zápase Portlandu v AHL, Drew Miller vyšiel v tomto stretnutí bodovo naprázdno, no počas predsezónnej prípravy strelil jeden gól „káčerov“.

Švédsky útočník tímu NHL Detroit Red Wings Johan Franzen si v sobotu s Chicagom poranil koleno a asi jeden mesiac si nezahrá. Podľa generálneho manažéra mužstva Kena Hollanda ho môže nahradiť Aaron Downey alebo Matt Ellis, malú šancu dal alternatíve s Igorom Grigorenkom z farmárskeho tímu Grand Rapids Griffins.

V dvoch úvodných stretnutiach sezóny 27-ročný center nezískal ani bod. Detroit v nich nevyšiel naprázdno ani raz, keď Anaheim zdolal 3:2 po samostatných nájazdoch a rovnako po nájazdoch podľahol Chicagu.

New York Islanders predĺžili zmluvu s centrom Richardom Parkom. Takže by za tím mal hrať až do konca sezóny 2009/10. „Richard je presne ten typ hráča, akého v kabíne potrebujeme. Hrá so srdcom, bojuje počas každučkého striedania,“ povedal generálny manažér Garth Snow.

Park v profilige odohral 452 duelov s bilanciou 60 gólov a 73 asistencií. Pred príchodom do New Yorku hral v Pittsburghu, Anaheime, Philadelphii, Minnesote či Vancouveri. 31-ročného Američana angažovali v roku 1994 „tučniaci“ v druhom kole vstupného draftu.

Zdielať na