Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ružička v zápase AHL výkonom zaujal
Zdielať na
Hokej

Ružička v zápase AHL výkonom zaujal

Zdroj: Sandra Nahdar/ilustračné

Slovenský hokejový útočník Štefan Ružička sa v nedeľňajšom stretnutí zámorskej American Hockey League (AHL) Philadelphia Phantoms - Wilkes-Barre/Scranton Penguins (4:1) ukázal vo veľmi dobrom svetle

Slovenský hokejový útočník Štefan Ružička sa v nedeľňajšom stretnutí zámorskej American Hockey League (AHL) Philadelphia Phantoms - Wilkes-Barre/Scranton Penguins (4:1) ukázal vo veľmi dobrom svetle.

Proti farme Pittsburghu zaznamenal 22-ročný rodák z Nitry najskôr dve asistencie, keď pri otváracom góle duelu jeho prihrávku zužitkoval kapitán Boyd Kane, pri druhom asistoval Petovi Zingonimu. Okrem toho sa aj sám postaral o jeden puk v bránke súpera, keď 41 sekúnd pred treťou sirénou dopravil puk do opustenej svätyne hostí.

Celkovo si Ružička, ktorý bojuje o miesto v prvom tíme Philadelphie, pripísal na svoje konto päť striel a jeden plusový bod. Kvalitu duelu dodalo niekoľko ostrieľaných hráčov z NHL. V bránkach sa predstavili Brian Boucher resp. Ty Conklin, v drese domáceho tímu napríklad Ryan Potulny.

Zdielať na