Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Súhrn nedeľňajších výsledkov Slovnaft extraligy
Zdielať na
Hokej

Súhrn nedeľňajších výsledkov Slovnaft extraligy

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták

Súhrn výsledkov nedeľňajších stretnutí 12. kola a jedného predohrávaného zápasu 23. kola slovenskej hokejovej Slovnaft extraligy 2007/08.

Súhrn výsledkov nedeľňajších stretnutí 12. kola a jedného predohrávaného zápasu 23. kola slovenskej hokejovej Slovnaft extraligy 2007/08 - spresnený o autora druhého skalického gólu:

Zápasy 12. kola:

SkiPark MHK Kežmarok - Dukla Trenčín 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)

Góly: 15. Bartečko (Šechný, Strapko), 17. Šechný (Bartečko), 50. Bartečko (Gábriš) - 7. Homer (Húževka, Křetinský), 59. Hanzal (Trochta, Osina)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: J. Konc - Vojtek, Mihajlo, 2300 divákov
Zostavy:
Kežmarok: Klempa - Strapko, Gábriš, Petrina, Brincko, Sadiki, Žemba, Kall, Brejčák - Frank, Šechný, Bartečko - Pav. Segľa, Palovčík, Zlocha - Gajdoš, Klein, Slaninák - Fábry, Fedor, Bednár
Trenčín: Kováč - Homer, Křetinský, Fatyka, Urban, Bobček, Malinský, Osina - Čacho, Húževka, Pardavý - Poljaček, A. Kollár, V. Nemec - S. Saliji, Kóňa, Marek Haščák - Hanzal, Trochta, Kútny

V prvej tretine obe mužstvá začali útočne. Ako prví sa presadili hostia v 7. min zásluhou Homera. O osem minút neskôr však už bolo vyrovnané, keď po krásnej akcii domáceho útoku a po prihrávke Šechného presne mieril Bartečko. V 17. min znovu zaúradoval prvý útok Kežmarku, tentokrát bol na konci gólovej akcie Šechný.

V druhej časti hry mali hostia miernu prevahu, no obrana domácich stála na pevných nohách aj vďaka výbornému gólmanovi Klempovi. Hneď na začiatku druhej tretiny sa na ľade strhla šarvátka, ktorá sa však neskončila vyššími trestami ani pre jedno mužstvo.

V tretej tretine pokračoval nápor Trenčanov, ale Klempa naďalej čaroval. Po vylúčení hosťujúceho Nemca potvrdil svoje kvality Bartečko a krásnym gólom zvýšil náskok Kežmarku na 3:1. Hostia v 59. min dokázali zásluhou Hanzala ešte zápas zdramatizovať, no domáci napokon získali všetky tri body a ako prvý tím v sezóne dokázali zvíťaziť nad Duklou. Ján Vodila (tréner Kežmarku): "Bol to veľmi dramatický zápas až do poslednej sekundy. Do stretnutia sme išli so zámerom nielen brániť, ale aj napádať obrancov Trenčína, čo sa nám aj podarilo. Myslím si, že to bol dobrý zápas, šance boli na oboch stranách. Musím poďakovať Ľubovi Bartečkovi, pre ktorého to bol posledný zápas v našom drese. Duo Bartečko - Šechný naozaj vynikalo, chcem však poďakovať aj ostatným hráčom."

HK 36 Skalica - HKm Zvolen 9:1 (2:0, 3:0, 4:1)

Góly: 5. R. Školiak (Kocák, D. Pašek), 19. Pálffy (M. Ivičič, Kocák), 23. T. Višňovský (Šille), 24. Pálffy, 31. Gula (R. Školiak, Kocák), 44. D. Pašek (Pálffy), 44. Hollý (Šátek), 47. R. Školiak (Kocák), 58. Hollý (T. Višňovský) - 56. Hvila (Klouda, Kopecký)
Vylúčení: 5:12 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Lauff ml. - Gajan, Junek, 3150 divákov
Zostavy:
Skalica: Rybár - V. Vlk, Gründling, M. Ivičič, Gula, Škadra, Šille, Škápik - Pálffy, J. Mikúš, R. Hartmann - Kocák, R. Školiak, D. Pašek - T. Višňovský, Hollý, Šátek - F. Novák, Horský, Malík
Zvolen: Ševela (23. - 47. M. Kostúr) - Babka, Štork, L. Čierny, Juraško, Frühauf, Cebák, Dlouhý - Cibuľa, F. Turek, Paciga - Kopecký, Klouda, Hvila - J. Čierny, Krayzel, Dubec - Kubenko, Škvaridlo, Jurík

Bratislava-Zvolen

SITA/Michal Burza

Strelecký apetít potvrdili "zeleno-bieli" na domácom ľade aj proti Zvolenu, keď mali aj hernú prevahu. Už v 18. sekunde bol vylúčený Babka a Skaličania mohli Vlkom a Školiakom skórovať. V 3. min bol v šanci osamotený Kubenko, ktorý ale dobre stojaceho Rybára neprekonal.

O dve minúty neskôr gólový účet Skaličanov otvoril René Školiak, ktorý strelou medzi betóny Ševelu zužitkoval ideálnu prihrávku Kocáka. V 19. min Pálffy z pozície beka od modrej čiary delovkou umiestnil puk do bránky - 2:0. V druhej tretine Skaličania skórovali dvakrát v hre štyroch proti štyrom. Najprv v 23. min Šille vyviezol puk do útočnej tretiny a Tibor Višňovský poslal odrazený puk do prázdnej bránky. Po tomto góle vystriedali hostia brankára a do zvolenskej svätyne putoval Kostúr.

Už o minútu sa ale individuálne presadil Pálffy, ktorému ku gólu pomohol aj nešťastne zrazený puk od Kostúra. Na 5:0 v 31. min zvyšoval obranca domácich Gula. Rybár podržal svoj tím v 32. min po strele Dlouhého a v 38. min po pokuse Babku. V 40. min pekne zakombinovali Mikuš s Pálffym, ale šiesty gól do siete Zvolena nepadol.

V tretej tretine pridali Skaličania ďalšie štyri góly. V 44. min Pašek po návrate z trestnej lavice prevzal presnú prihrávku od Pálffyho a zápästím zvýšil na 6:0. V tej istej minúte dal siedmy gól domácich Hollý, keď pohotovo z prvej pred bránkou zužitkoval prihrávku Šátka. Svoj druhý gól zaknihoval v 47. min Školiak, keď strelou vymietol pavučinu brány hostí. Zvolen opäť vymenil gólmanov, v 47. min sa do bránky vrátil Ševela. V 56. min Hvila dal čestný gól hostí, Skaličania však ešte odpovedali, keď svoj druhý presný zásah zaznamenal Hollý z otočky a spečatil na konečných 9:1.

Peter Oremus (tréner Skalice) "My sme do zápasu nastúpili veľmi disciplinovane, s chlapcami sme si rozobrali všetky veci ohľadom Zvolena. Som rád, že sme dnes dali veľa gólov a presadili sa všetky päťky."
Ladislav Svozil (tréner Zvolena): "Myslím si, že sme nezačali zle. Boli sme prekvapení, že sa Skalica netlačila až tak pred brankára."

Slovan Bratislava - MHC Martin 2:3 (0:0, 1:0, 1:3)

Góly: 38. Hreus (Hujsa), 43. Kapuš (Kropáč) - 46. Beran (Török, Klepáč), 46. Koložváry (Važan), 50. Važan (Koložváry, S. Hriňa)
Vylúčení: 7:11 na 2 min, navyše: Kropáč na 10 min za nešportové správanie, Hujsa 5+DKZ za nebezpečnú hru vysokou hokejkou - I. Ďatelinka 5+DKZ za nebezpečnú hru vysokou hokejkou, Kolba na 10 min za nešportové správanie, presilovky 1:2, oslabenia 0:0, rozhodovali: P. Grečko - M. Novák, Mášik, 4718 divákov
Zostavy:
Slovan: Hovi - J. Kováčik, Srdínko, M. Hruška, Sersen, Devečka, Hančák, Bohunický - Lažo, Hreus, Hujsa - Kuľha, Kapuš, Uram - Kropáč, Baček, Ľ. Pištek - Gráčik, O. Rusnák, M. Kokavec
Martin: Dzubina - J. Polák, Klepáč, Kolba, S. Hriňa, Vantroba, I. Ďatelinka - L. Říha, M. Beran, Török - Podstavek, Koložváry, Važan - Džerinš, Mihálik, Markovič - Pokrivčák, P. Tabaček, Trokan

Martinskí fanúšikovia zorganizovali do Bratislavy výjazd a od úvodu ich rovnako ako domáce publikum bolo počuť. Oba tímy začali aktívne, Podstavek a Kapuš sa v dobrých pozíciách nepresadili. Slovan i Martin nevedeli z mnohých príležitostí dať gól, domácim sa to nepodarilo ani vo dvoch dlhých presilovkách o dvoch hráčov.

V druhej tretine mali možnosť početnej výhody vyše 6 minút a ani to nestačilo. Všetky strely končili na pozornom Lakosilovi. Na opačnej strane sa nenudil ani Hovi, ktorý si potlesk tribún vyslúžil najmä pri Beranovej tutovke. V 36. min poskakoval puk pred opusteným bránkoviskom, tiesnení Koložváry s Važanom ho však do bránky nedokázali prepasírovať. Udrelo na opačnej strane, odrazený puk sa dostal k voľnému Hreusovi, ktorý stál pri ľavej martinskej žŕdke a stačilo mu ho doklepnúť do prázdnej bránky - 1:0.

Ešte väčší pokoj na domáce hokejky mal vniesť gól Kapuša v 43. min, ale sympaticky hrajúci Martin v priebehu necelých štyroch minút v rozpätí 46. - 50. min výsledok otočil. Najprv sa presadil pri presilovke pri svojom treťom priamom súboji s Hovim Beran, o 24 sekúnd neskôr i Koložváry a obrat zavŕšil po tom, čo bratislavský brankár puk v päťminútovej presilovke vyrazil iba pred seba, Važan.

Martin sa potom zameral už na defenzívu, cez ktorú sa domáci nedokázali presadiť ani počas 50-sekundovej hry bez brankára, počas ktorej hrali navyše presilovku. Mužstvo z Turca tak vyhralo nad majstrom aj druhý tohtosezónny zápas.

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Hrali sme nervózne, vôbec neviem prečo. Mali sme veľa presiloviek, ale puky nám odskakovali. Hráči veľmi chceli, ale nešlo to. Takýto tím musí vedenie 2:0 udržať. Hujsov faul bol zbytočný, niečo také sa nerobí. Súper hral zodpovedne, bojoval."
Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Sme radi, že sme po neúspešnej sérii konečne vyhrali. S hráčmi sme rozoberali príčiny prehier. Pochopili, že sa musíme vrátiť k minuloročnej hre a videli, že ak splnia pokyny, dá sa vyhrať. Časté vylúčenia nás oberali o sily, pevnou vôľou sme však dokázali zápas otočiť."

MsHK Žilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)

Góly: 17. Kučný (Kusovský, Krajči), 22. Fadrný (P. Sivák, P. Mikuš), 38. P. Sivák (L. Havel, B. Jánoš), 46. Krajči (R. Stantien), 46. L. Havel (B. Jánoš, Krajči) - 10. Róbert Huna (M. Školiak), 46. Hovorka (Pohanka), 52. Róbert Huna (Kriška)
Vylúčení: 7:9 na 2 min, navyše: Pulpán a Fadrný na 10 min, Paroulek (všetci Žilina) 5+DKZ, presilovky: 2:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Országh - Gajan, Smrek, 1405 divákov
Zostavy:
Žilina: M. Laco - Kusovský, Pulpán, Kudrna, P. Mikuš, J. Liška, Kučný - Krajči, R. Stantien, Paroulek - P. Sivák, Fadrný, B. Jánoš - L. Havel, Sikorčin, Kontšek - Slávik, Lelkeš, A. Čavrk
L. Mikuláš: Falter - M. Školiak, Rúfus, M. Droppa, Hyben, Petran, D. Rehák, Grman, Kadlubiak - Kriška, Róbert Huna, Richard Huna -
F. Zúbek, Holečko, Blaščík - Pupák, Hovorka, Pohanka - Macík, Bulík, M. Oravec

V krajskom derby sa hral od úvodných minút svižný hokej. Hostia hrali s nasadením a častými streleckými pokusmi ohrozovali domáceho gólmana. Oba tímy mali v prvej tretine trikrát možnosť presilovky, ktorú využili domáci pri vylúčení Pulpána už za tri sekundy a Žilinčania pri vylúčení Oravca vyrovnávali z hokejky Kučného.

V úvode druhej časti mala Žilina opäť výhodu početnej prevahy, presnou strelou prekonal Faltera Fadrný. Optickú prevahu mali aj naďalej domáci, ktorí sa častejšie dostávali k streľbe, ale gólovo sa im podarilo presadiť sa až tri minúty pred koncom druhej tretiny, keď unikol Sivák a v nájazde jeden na jedného prekonal hosťujúceho gólmana.

Bratislava-Zvolen, Miroslav Lažo strieľa

SITA/Michal Burza

O výsledku zápasu rozhodli tri presné zásahy v priebehu jednej minúty. Najskôr bol úspešný hosťujúci Hovorka a potom za 23 sekúnd domáci po góloch Krajčiho a Havla rozhodli o plnom bodovom zisku. V 52. min uzavrel na konečných 3:5 z pohľadu Liptovského Mikuláša Róbert Huna.

Richard Turaz (asistent trénera Žiliny): "V prvej tretine nás Mikuláš zaskočil agresivitou a forčekingom. My sme sa s tým ťažko vyrovnávali. V druhej tretine sme mali viac ucelených akcií a išli sme do vedenia, ktoré sme v tretej tretine udržali. Dnes sme radi, že sme proti úspešnému Liptovskému Mikulášu vyhrali."

Ján Majdek (tréner L. Mikuláša): "Do zápasu sme nastupovali najmä s cieľom otriasť sa z poslednej prehry v Nitre. To sa nám celkom podarilo, keď najmä v prvej tretine sme hrali dobre a vyrovnávajúci gól sme dostali v oslabení. Druhú tretinu sme hrali podobne ako tú prvú, no urobili sme viaceré chyby. Napriek tomu si myslím, že to bol momentálne náš najlepší výkon na ľade súpera."

HK Ardo Nitra - HK Aquacity ŠKP Poprad 4:5 (4:0, 0:1, 0:4)

Góly: 4. Dornič (Valach, Špila), 4. Gálik (M. Štefanka, Vozdecký), 8. Valach (M. Chrenko), 13. Gálik (M. Štefanka, Suur) - 23. Turoň (Michal Segľa, Kroták), 43. Buc (Korenko, M. Haščák), 55. Jarolín (Jabrocký), 56. Michal Segľa (Vrbata, Jarolín), 58. Jarolín (Vrbata, Melicherčík)
Vylúčení: 9:7 na 2 min, navyše: Gálik 5+DKZ za faul lakťom, T. Chrenko DKZ za nešportové správanie, Mastič na 10 min za nešportové správanie - Buc na 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky 0:3, oslabenia 0:1, rozhodovali: Jonák - Turoň, Jankovič, 3120 divákov
Zostavy:
Nitra: Mastič - R. Lukas, Vojta, Burián, Špila, Suur, Galko - G. Saliji, T. Chrenko, Ľ. Kolník - Dornič, M. Chrenko, Valach - Gálik, M. Štefanka, Vozdecký
Poprad: Šimonovič (8. Melicherčík) - Kasík, Michal Segľa, Fabian, Dora, Korenko, Turoň, Bambúch - Kroták, Jarolín, D. Vrbata - Halaj, Jabrocký, Jasovský - Lapšanský, Buc, V. Král - M. Haščák, Piatak, Ficko

Nitra mala skvelý začiatok stretnutia, keď v 4. min v rozpätí 25 sekúnd dvakrát skórovala. Najskôr Dornič dorazil puk do siete Popradu po strele Valacha a vzápätí poslal Štefanka do brejku Gálika, ktorý z ľavého kruhu prestrelil Šimonoviča.

O štyri minúty bolo už 3:0, keď po vyhratom buly Matúša Chrenka okamžite presne vystrelil po ľade k žrdi Valach. Pre domácich nebola nešťastná ani 13. minúta, pretože po strele Štefanku od modrej tečoval puk za chrbát popradského brankára Gálik.

V úvode druhej tretiny sa strelecky presadili aj hostia, keď využili presilovku piatich proti trom a Turoň strelou od modrej prekonal Mastiča. Poprad zredukoval zostavu na tri formácie, čo zrýchlilo hru, no skórovať sa mu v tejto časti hry nepodarilo, hoci Nitra hrala oslabená pre príliš veľký počet hráčov na ľade trikrát v rozpätí tridsiatich minút.

V tretej časti hry prišiel dokonalý zvrat po čudných verdiktoch rozhodcov, keď v 43. min doklepol odrazený puk za Mastičov chrbát Buc, v 55. min vo vlastnom oslabení prekonal nitrianskeho brankára na dvakrát Jarolín, o minútu využil presilovku Michal Segľa a dve minúty a 40 sekúnd pred koncom zápasu dosiahol z rýchleho protiútoku víťazný gól Popradu Jarolín.

Rostislav Vlach (tréner Nitry): "Ťažko sa mi tento zápas hodnotí. Prvá tretina nám vyšla, no potom sme sa po sérii neoprávnených vylúčení dostali pod tlak a bohužiaľ sme prehrali."
Ján Plandora (predseda predstavenstva HK Ardo Nitra): "Videli ste vraždu v priamom prenose. Rozhodca Jonák to predviedol nie prvýkrát a s pískaním to nemá nič spoločné. Určite podáme odvolanie. Zasadíme sa o anulovanie zápasu a tiež o to, aby sa pán Danko vzdal svojej funkcie predsedu komisie rozhodcov."

Predohrávka 23. kola:

HK VSR SR 20 - HC Košice 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 51. Juraj Faith (Javín)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Baluška - Galamboš, Brath, 1012 divákov
Zostavy:
HK VSR SR 20: Hudáček - M. Bališ, Beňa, Ďaloga, Zukal, Dulák, J. Mikuš - Čaládi, Marek Slovák, Smotrila - M. Jurík, O. Ďuriš, Suja - Mikula, Mertel, Havlíček - J. Molnár, Krajčík, Jančovič
Košice: Lipovský - I. Droppa, Valentín, M. Šterbák, Javín, Jendek, Špelda - Šimurda, Kmiť, S. Gron - Špilár, Juraj Faith, P. Bartoš - Michal Lukáč, Pleva, Rudolf Huna - Michel Miklík, Macho, M. Bartánus

V prvej tretine sa hral zaujímavý, obojstranne rýchly hokej, avšak bez streleckého zápisu. V 29. min sa zaskvel fantastickým semaforom domáci brankár Hudáček. V 35. min sa do obrovskej gólovej príležitosti dostal Čaládi, no neuspel. V 43. min po chybnej rozohrávke brankára Hudáčka obranca Beňa obetavým zákrokom zachytil strelu smerujúcu do odkrytej bránky.

Diváci sa dočkali prvého gólu v 51. min, keď Košičania využili presilovú hru po dorážke Faitha. V 58. min prepásol šancu na vyrovnanie Slovák, ktorý sa ocitol sám pred brankárom Lipovským. Mladíci síce prehrali, ale za svoj výkon sa rozhodne hanbiť nemusia, o čom svedčí aj záverečné "standing ovation".

Štefan Mikeš (tréner HK VSR SR 20): "Odložený zápas s Popradom nám trochu narušil zápasový cyklus. Dnes sme hrali dobre smerom dozadu, veľmi dobre sme vykrývali stredné pásmo a mali sme aj niekoľko šancí, chýbala nám však chladnokrvnosť v ich premieňaní. Jeden jediný gól sme dostali v oslabení. S dnešným výkonom som veľmi spokojný, potvrdili sme stúpajúcu výkonnosť."

Ján Šterbák (tréner Košíc): "Do Púchova sme samozrejme prišli vyhrať, ale bolo to pre nás veľmi ťažké stretnutie. Mužstvo SR "20" rastie od zápasu k zápasu, čo potvrdilo aj dnes. Domáci nás potrápili v útoku, prvé dve tretiny sme sa ťažko presadzovali. V tretej tretine sme našťastie dali gól a vyhrali sme. Je pravda, že v poslednom čase naša hra nemá fazónu a chýba jej jednoduchosť a priamočiarosť smerom dopredu, ale verím, že je to len prechodné obdobie."

Zdielať na