Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šokujúca výhra Nitry
Zdielať na
Hokej

Šokujúca výhra Nitry

Zdroj: SITA/Martin Havran

HK Ardo Nitra - MHk 32 Liptovský Mikuláš 10:1

Hokej - Slovnaft extraliga - 11. kolo:

HK Ardo Nitra - MHk 32 Liptovský Mikuláš 10:1 (3:1, 3:0, 4:0)
Góly: 2. Suur (M. Štefanka), 6. Vozdecký (M. Štefanka), 8. Dornič (Galko), 29. Vozdecký (M. Štefanka), 29. Valach (Burián), 36. Gálik (Vozdecký), 43. M. Štefanka (Vozdecký, Gálik), 49. G. Saliji (Ľ. Kolník, T. Chrenko), 56. Valach (M. Chrenko), 58. Ľ. Kolník (G. Saliji) - 8. F. Zúbek (Holečko, Bulík)
Vylúčení: 5:2 na 2 min, presilovky 0:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Halecký - Gašparík, Valach, 2271 divákov

Zostavy:
Nitra: Mastič - R. Lukas, Vojta, Burián, Špila, Suur, Galko - G. Saliji, T. Chrenko, Ľ. Kolník - Dornič, M. Chrenko, Valach - Gálik, M. Štefanka, Vozdecký
L. Mikuláš: Falter (43. Šiarnik) - M. Školiak, Petran, M. Droppa, Hyben, M. Grman, D. Rehák - Kriška, Róbert Huna, Richard Huna - F. Zúbek, Holečko, Bulík - Pupák, Hovorka, Pohanka - Macík, M. Oravec

Heslo "Mohli by ste sa už zobudiť?", ktoré vyvesili domáci fanúšikovia pred stretnutím, zaúčinkovalo na hráčov posledného tímu súťaže ako živá voda, pretože v 8. min vyhrávali už 3:0. Skóre otvoril bombou od modrej Suur. Druhý gól pridal švihom spoza ľavého kruhu Vozdecký a po odrazenom puku od zadného mantinelu prestrelil Faltera Dornič.

Potom sa dostali k slovu aj hostia a Zúbek na dvakrát prekonal Mastiča. V druhej časti hry začali lepšie domáci, keď sa v 29. min v rozpätí 16 sekúnd tešili dvakrát. Najskôr Vozdecký zužitkoval presnú prihrávku Štefanku a vzapätí nedal šancu Falterovi po brejku Valach. V 36. min bolo už 6:1 keď novic v nitrianskom drese Gálik predviedol parádny blafák.

Rozbehnutá Nitra pokračovala aj v záverečnej tretine v rýchlom tempe a v 43. min siedmym gólom domácich poslal z ľadu Faltera kapitán Štefanka. Mladý náhradník v liptovskej svätyni Šiarnik vydržal však iba šesť minút, keď ho po presnej prihrávke Ľ. Kolníka prekonal G. Saliji. V 55. min sa pred brankára Liptákov preštrikoval T. Chrenko, no trafil iba spojnicu bránky.

O minútu však z rovnakej pozície bol po prihrávke M. Chrenka úspešný Valach - 9:1. V 58. vypočul kanonier Kolník volanie divákov "desať, desať" a po brejku poslal puk pomedzi betóny Šiarnika, čím upravil na konečných 10:1.

Zdielať na