Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Šatan pred odchodom na olympiádu: Všetko budem sledovať z tribúny
Zdielať na

Šatan pred odchodom na olympiádu: Všetko budem sledovať z tribúny

BRATISLAVA / Miroslav Šatan zažije v kórejskom Pjongčangu svoju piatu olympiádu. Premiéru mal v roku 1994 v Lillehammeri a vtedy sa ako 19-ročný mladík stal najlepším strelcom hokejového turnaja. Dnes už góly nedáva – ale ako generálny manažér nášmu tímu vlastne šéfuje.

"Pre mňa bola olympiáda v Lillehameri najlepšia. Mal som 19 rokov, svet som vnímal tínedžersky. Bolo pre mňa neuveriteľné hrať za národný tím, hrať proti svetovým hviezdam a ešte aj na olympiáde. Takže som si tie tri týždne užil so všetkým, čo k tomu patrí," hovorí generálny manažér hokejového tímu Miroslav Šatan.

Presne takýchto mladých hokejistov posiela Slovensko na olympiádu teraz. Je tam šanca, aby sa niekto vrátil ako najlepší strelec, alebo niekto, kto urobí veľkú dieru do svetového hokeja?

"Všetko je možné. Ani odo mňa to nikto neočakával. V pondelok sa celý tím stretáva. Už pár dní je na Slovensku Michal Čajkovský, keďže mu vedenie KHL dovolilo pricestovať skôr," hovorí Šatan. Večer čaká mužstvo spoločný tréning. "V utorok popoludní letíme," dodáva Šatan. Neletí ale celý tím. V Česku sa ešte v utorok hrá kolo ligy, takže sedem chalanov sa dostaví do Pjongčangu neskôr.

Sám Šatan si už dres na tréningu neoblečie. Všetko sleduje z tribúny. "Mám pocit, že sa hokej za posledných 20 rokov premiešava, globalizuje, vzniká moderný trend a aj my chceme na tento trend naskočiť, a preto sme zavolali aj Craig Ramsay. Doniesol do nášho hokeja aj zámorské prvky," vysvetľuje generálny manažér. Má veľmi veľa rešpektu od hráčov. "Vedia, že je to kapacita, ktorá na slovenskej striedačke ešte nestála," rozpráva Šatan.  

Súvisiace články