Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bude konečne hala pre MS v hokeji?!
Zdielať na
Hokej

Bude konečne hala pre MS v hokeji?!

Zdroj: Sandra Nahdar/ilustračné

Poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva v Bratislave sa budú zaoberať predajom pozemkov a výstavbou multifunkčného športového centra.

Novou halou pre majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v roku 2011 v Bratislave a investičnými projektmi mesta na štyri roky by sa dnes mali zaoberať poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Poslanci by mali rozhodovať o predaji pozemkov na vybudovanie nového multifunkčného športového centra neďaleko Zimného štadióna Ondreja Nepelu v bratislavskom Novom Meste, ako 14. bod na rokovaní je zaradený návrh na majetkovoprávne vysporiadanie nehnuteľností v Bratislave v katastrálnom území Nového Mesta.

Na výmenu za pozemky pod cyklistickým štadiónom, na ktorých má vyrásť nová hokejová hala, sú navrhnuté aj dve lokality v Petržalke - za Domom kultúry v Ovsišti a pri pozemku na Jiráskovej ulici pred Tatrabankou a divadlom Ludus. Petržalskí poslanci na poslednom zastupiteľstve schválili návrh zmeny funkčného využitia týchto dvoch lokalít na parky a sadovnícke úpravy.

Mestskí poslanci budú tiež schvaľovať harmonogram investičných projektov mesta na obdobie rokov 2007 až 2010. Podľa návrhu by mala byť rekonštrukcia Starého mosta a výstavba nosného dopravného systému od Starého mosta po Bosákovu ulicu ukončená do konca roka 2010. Na programe je aj hospodárenie mesta za prvý polrok tohto roka.

Zdielať na