Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bell ukončil odvykaciu liečbu
Zdielať na
Hokej

Bell ukončil odvykaciu liečbu

Zdroj: stefsan/ilustračné

Hokejista Mark Bell ukončil svoju odvykaciu protialkoholickú liečbu, ktorej sa podrobil v rámci špeciálneho programu NHL, a začal sa pripravovať na sezónu.

Hokejista Mark Bell ukončil svoju odvykaciu protialkoholickú liečbu, ktorej sa podrobil v rámci špeciálneho programu NHL, a začal sa pripravovať na sezónu.

Útočník Toronta si však na svoj prvý zápas bude ešte musieť počkať, keďže mu začína plynúť 15-zápasová suspendácia. Najskôr môže v drese Maple Leafs debutovať 6. novembra v Ottawe.

Vedenie NHL prikázalo Bellovi liečbu a vymeralo mu 15-zápasový dištanc za autonehodu, ktorú spôsobil pri jazde pod vplyvom alkoholu vlani v septembri ešte počas svojho pôsobenia v San Jose Sharks. Hokejista so svojím vozidlom pred rokom na križovatke narazil zozadu do dodávky a spôsobil jednej osobe menšie tržné rany a podliatiny.

Podľa pôvodnej správy z miesta nehody ušiel bez poskytnutia pomoci, novšia verzia hovorila o tom, že iba vystúpil z auta a zostal stáť pri obrubníku, kde ho polícia zadržala. V jeho krvi namerali viac ako 1,5 promile alkoholu, povolený limit v Kalifornii je o 0,7 promile nižší.

Súdnemu sporu sa Bell vyhol, keďže prijal žalobcom navrhnutý trest 6 mesiacov väzby v okresnom nápravnovýchovnom zariadení v Santa Clare a zaplatí odškodné obeti nehody. Ľavý krídelník v júni spolu s fínskym gólmanom Vesom Toskalom putoval zo San Jose do tímu Maple Leafs výmenou za tri výbery v drafte, dva v tohtoročnom (v 1. a 2. kole) a jeden v 4. kole v roku 2009.

Rodák zo St. Paul, ktorého si v roku 1998 vybralo Chicago z 1. kola draftu, v uplynulom ročníku nazbieral v 71 stretnutiach 21 bodov za 11 gólov a 10 prihrávok, v play off absolvoval 4 neproduktívne stretnutia.

Trest odňatia slobody si má Bell odpykať v Kalifornii po skončení ročníka 2007/08, ak sa jeho právnici dohodnú so sudcom, pobyt vo väzení mu rozdelia do dvoch období medzi sezónami.

Zdielať na