Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Demitra októbrovým kapitánom Wild, Hossa dostal áčko
Zdielať na
Hokej

Demitra októbrovým kapitánom Wild, Hossa dostal áčko

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič

Pavol Demitra piatym slovenským kapitánom v NHL

Pavol Demitra sa stal piatym slovenským hokejistom, ktorý bude mať na svojom drese v klube NHL kapitánske céčko.

Vedenie Minnesota Wild pokračuje v rotácii kapitánov, tridsaťdvaročný center bude viesť "divochov" v mesiaci október. Prvýkrát v histórii NHL sa stane, že kapitánmi tímov v jednej sezóne budú dvaja Slováci. V Bostone je lídrom kabíny už druhú sezónu Zdeno Chára.

V minulosti boli kapitánmi svojich mužstiev aj Stan Mikita v Chicago Blackhawks v rokoch 1975 až 1977, Peter Šťastný v Quebec Nordiques (1985 až 1990) a počas mesiaca október 2003 aj Miroslav Šatan v Buffale.

Demitru menovanie za kapitána Minnesoty prekvapilo, aj keď céčko mal na drese aj v prípravných zápasoch. "Je to veľká pocta, špeciálne v tomto tíme. Každý zápas chcete byť najlepší, presvedčiť každého, že ste ten správny hráč," povedal pre denník Minnesota Star Tribune Demitra, ktorý v prípravných zápasoch strelil päť gólov.

Jeho asistentmi budú Brian Rolston a Wes Walz. Demitra oblečie dres s kapitánskym céčkom v zápase NHL prvýkrát v kariére, v minulosti ho nosil v slovenskej reprezentácii i v Dukle Trenčín.

Ďalší odchovanec trenčianskeho hokeja Marián Hossa bude v novej sezóne v Atlante na svojom drese nosiť asistentské áčko, keďže vedenie Thrashers za kapitána vymenovalo skúseného Bobbyho Holíka. V Atlante uvažovali aj o Hossovi, väčšie skúsenosti a dlhšie pôsobenie v lige však rozhodli v prospech českého rodáka. Okrem Hossu budú písmeno A na drese striedavo nosiť v tíme Thrashers aj Niclas Havelid, Iľja Kovaľčuk a Slava Kozlov.

Podobne ako v Minnesote, aj v Buffale budú kapitáni rotovať. Po odchode vlaňajších kapitánov Chrisa Druryho a Daniela Briera bude minimálne v októbri nosiť C na drese nemecký rodák Jochen Hecht, ktorý sa stal po Alexandrovi Mogiľnom a Miroslavovi Šatanovi tretím európskym lídrom šatne Sabres.

V Edmontone bude kapitánom Ethan Moreau. Tridsaťdvaročný krídelník má pred sebou dvanástu sezónu v NHL a deviatu v drese Oilers.


Zdielať na