Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po Londýne sa budúci rok možno začne v Prahe
Zdielať na
Hokej

Po Londýne sa budúci rok možno začne v Prahe

Zdroj: Sean Russell/ilustračné

Hokej - NHL: Pittsburgh Penguins chystá pražskú ouvertúru ročníka 2008/09.

Víkendová londýnska ouvertúra kanadsko-americkej NHL v podaní Los Angeles Kings a Anaheim Ducks vyvolala odozvu nielen medzi európskymi fanúšikmi najprestížnejšej hokejovej súťaže na svete, ale aj medzi ostatnými klubmi.

Britské dobrodružstvo kalifornských klubov inšpirovalo vedenie Pittsburgh Penguins, ktoré zvažuje vstup do sezóny 2008/09 opäť na starom kontinente, tentoraz v českej metropole. Podľa predbežných informácií miestneho denníka Pittsburgh Tribune-Review získaných na základe signálov zo zákulisia tímu by malo ísť tiež o dvojzápasovú sériu, pričom ako potenciálny súper talentovaného mužstva v strede s mladým kapitánom Sydnem Crosbym sa črtá floridská Tampa Bay Lightning. Nemenovaný člen vedenia "bleskov" pre nedeľné vydanie St. Petersburg Times potvrdil, že rokovania v tomto smere naozaj prebiehajú.

V Prahe by podľa súčasných kádrov oboch tímov mohli byť lákadlom z českých hokejistov "tučniak" Petr Sýkora a trojica "bleskov" Filip Kuba, Jan Hlaváč, Václav Prospal, hokejoví fanúšikovia však určite nepohrdnú ani hviezdnymi menami ako Crosby, Jevgenij Malkin, Martin St. Louis či Vincent Lecavalier.

Zdielať na