Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovnaft extraliga - 10. kolo - súhrn
Zdielať na
Hokej

Slovnaft extraliga - 10. kolo - súhrn

Zdroj: SITA / Gabriel Lipták

Súhrn výsledkov nedeľňajších stretnutí 10. kola hokejovej Slovnaft extraligy 2007/2008.

Súhrn výsledkov nedeľňajších stretnutí 10. kola hokejovej Slovnaft extraligy 2007/2008:

MsHK Žilina - HK Ardo Nitra 5:0 (1:0, 4:0, 0:0)

Gól:

10. Paroulek (Stantien), 30. Kudrna (B. Jánoš), 34. Krajči (Kusovský, R. Stantien), 36. Havel (Kontšek), 40. J. Liška (Krajči, Kudrna)
Vylúčení: 7:9, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Grečko, Gajan, M. Korba, 1595 divákov

Zostavy:

Žilina: M. Laco - Kusovský, Pulpán, Kudrna, P. Mikuš, Jur. Liška, Kučný - Krajči, R. Stantien, Paroulek - P. Sivák, Sikorčin, B. Jánoš - L. Havel, Lelkeš, Kontšek - Slávik, Valach, Hájnik Nitra: Mastič - R. Lukas, Vojta, Suur, Pelikovský, B. Majeský, Galko - M. Chrenko, T. Chrenko, Ľ. Kolník - Dornič, Lipiansky, Uhnák - B. Varga, M. Štefanka, Vozdecký - J. Ručkay, Ľ. Dobrý, H. Ručkay

Žilinčania mali už po 17 sekúndach výhodu početnej prevahy, tú však podobne ako i druhú v prvej desaťminútovke nevyužili a gól padol až pri ich tretej výhode o jedného hráča. Paroulek od kruhov z ľavej strany prestrelil Mastiča. Druhá desaťminútovka sa hrala vo svižnom tempe, ale skóre sa už nemenilo.

Boli to hostia z Nitry, ktorí v úvode druhého dejstva mali dvakrát početnú prevahu, ale ani jednu nevyužili. V 30. minúte obranca Kudrna vystrelil od modrej a "vlci" viedli 2:0. Následne mohli pri presilovej hre skórovať Nitrania, tí však nedali a Krajči pri vylúčení Lukasa nezištne prekonal hosťujúceho gólmana. V 36. minúte získal puk Havel v obrannom pásme Nitry a bolo 4:0. V poslednej minúte druhej dvadsaťminútovky po vylúčení naskočil na ľad J. Liška a po samostatnom nájazde zvýšil na 5:0.

V poslednej tretine mali hostia z Nitry možnosť vsietiť aspoň čestný gól. Strely Lukasa a Dorniča však pozorný domáci gólman Laco kryl. V 52. min mali domáci početnú výhodu piatich proti trom, ale nevyužili to. Nitrania zásluhou Pelikovského a Jakuba Ručkaya mohli zaznamenať aspoň jeden gól, ale najmä pri strele druhého menovaného v 58. mal Laco šťastie - jeho strelu zastavila pravá žŕdka.

Hlasy:

Vladimír Hiadlovský (tréner Žiliny): "Som spokojný s víťazstvom. Myslím, že my aj diváci sme videli pekný a kvalitný hokej. Pred nadchádzajúcou prestávkou to bolo dôležité psychologické víťazstvo a môžeme sa pokojne pripravovať na ďalšie extraligové súboje."
Rostislav Vlach (tréner Nitry): "Zápas bol vyrovnaný v prvej tretine. Po druhom góle sa naše mužstvo zlomilo, inkasovali sme ďalšie tri a to rozhodlo. Zápas ukázal naše slabiny v koncovke, ale aj zlú hru obrany, ktorá akoby hrala v dvoch vlnách - raz dobre, raz zle. Brankárovi je potom ťažko chytať. Na budúci týždeň musíme urobiť hráčske zmeny v našom kádri."

HKm Zvolen - SkiPark MHK Kežmarok 8:2 (2:1, 2:1, 4:0)

Góly:

4. Cibuľa (Babka, Krayzel), 11. Škvaridlo (J. Čierny), 26. Kopecký (Frühauf, Paciga), 38. Cibuľa (Babka, Krayzel), 42. L. Čierny (Klouda), 47. Paciga (Cibuľa), 47. Paciga (Kopecký), 54. Paciga (Klouda) - 9. Sadiki (Frank), 33. Palovčík (Strapko)

Vylúčení:

5:9 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0 , rozhodovali: Konc, Mášik, Mihajlo, 2364 divákov

Zostavy:
 
Zvolen: Ševela - Babka, Štork, L. Čierny, Frühauf, Cebák, Dlouhý - Cibuľa, Turek, Krayzel - Kopecký, Klouda, Paciga - J. Čierny, Škvaridlo, Jurík Kežmarok: Klempa(47. Kučera) - Strapko, Kall, Petrina, Brincko, Sadiki, Žemba, Volek, Gábriš - M. Slovák, Šechný, Bartečko - Pav. Segľa, Palovčík, Slaninák - Lemešáni, Gajdoš, Drotár - Frank, Fedor, Bednár Zvolenčania od úvodu produkovali útočný hokej a ťažili z presiloviek. Už v 4. minúte sa presadil v početnej výhode prvý zvolenský útok, Kreyzel prihral Babkovi na modrú čiaru, ten bez prípravy poslal puk vľavo Cibuľovi, ktorý taktiež z prvej strelou po ľade prekonal hosťujúceho gólmana. Hostia odpovedali rovnako z presilovky. V 9. minúte strieľal Sadiki a s prispením Kloudu skončili puk za brankárom Ševelom. O dve minúty neskôr vyšiel domácim rýchly brejk a prechod z obranného pásma. Po peknej akcií J. Čierneho sa tešil Škvaridlo, ktorý poslal puk do poloprázdnej bránky. V závere tretiny mohli Zvolenčania vedenie zvýšiť, no ani Kreyzel, Turek či Cibuľa brankára Kežmarku neprekonali. Domáci na začiatku druhej tretiny mohli inkasovať, nevyužili presilovku a z následného brejku hostí vznikla nebezpečná situácia, Slovák našiel Bartečka, ten sa však nepresadil. Opäť rozhodovali presilovky. V 26. minúte využil Zvolen početnú výhodu o dvoch hráčov. Po prihrávke Frühaufa bol dôrazný pred bránkou Kopecký - 3:1. Domáci potom pritlačili, vytvorili si niekoľko výborných príležitostí, no neskórovali. Naopak inkasovali. V 33. minúte po chybe defenzívy Strapko našiel vľavo Palovčíka a ten z mierneho uhla poslal puk k Ševelovej žrdi. Domáci sa však nepoddali a opäť rýchlou hrou si vynútili fauly. V 38. minúte skóroval Zvolen z presilovky, tentoraz spoza pravého kruhu Babka ideálne prihral Cibuľovi, ktorý bez prípravy namieril puk do bránky. V tretej tretine Zvolenčania jasne dominovali. Piaty gól vsietil od modrej čiary L. čierny. Bezprostredne potom, ako vstúpil na ľad z trestnej lavice hosťujúci Strapko. Tento úder Kežmarčanov definitívne zlomil. Potom sa už zaskvel iba Paciga, ktorý vsietil hetrik. V 47. minúte dal v rozpätí 10 sekúnd 2 góly a v 54. pridal tretí.

Hlasy:

Ladislav Svozil (tréner Zvolena): "Skóre je síce vysoké, no do polovice zápasu to bol vyrovnaný zápas. Prakticky až v druhej časti stretnutia sme rozhodli o svojom víťazstve. Je dobre, že sme dali úvodný gól, lebo ak by to bolo opačne, hostia by sa viac zatiahli do obrany a vyrážali by do brejkov. Takto museli otvoriť hru. Využili sme aj presilovky a je mi jedno, ktorý hráč góly strelí, dôležité je víťazstvo a zisk troch bodov." Ján Vodila (tréner Kežmarku): "Mrzí ma nedisciplinovanosť mojich hráčov. Mali sme príliš mnoho vylúčených. Určite prídu tresty, toto sa už nemôže stávať. Do polovice zápasu sme boli vyrovnaným mužstvom, no inkasovali sme góly z presiloviek. Zlomový bol piaty gól, potom sme sa už na zvrat nezmohli. Rozhodli aj naše chyby pri góloch súpera." MHC Martin - HC Košice 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)

Góly:

6. Vantroba (Török, Kložváry), 12. Trokan (M. Beran, Török) - 9. Juraj Faith (P. Bartoš, Špilár), 30. Juraj Faith (Špilár, Bartoš), 32. Šimurda (Javín, Rudolf Huna), 53. Rudolf Huna (Šimurda, Pleva), 59. Juraj Faith (P. Bartoš, Špilár)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše 59. Török (Martin) 10 min+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, Grečko, Smrek, 2800 divákov


Zostavy:


Martin: Dzubina - J. Polák, Klepáč, Škuta, S. Hriňa, Kolba, Vantroba, Šimka, I. Ďatelinka - Török, M. Beran, Trokan - Podstavek, L. Říha, Koložváry - Markovič, Mahdalík, Važan - Mihálik, Džerinš, Polomský
Košice: Lipovský - Kledrowetz, Špelda, I. Droppa, Valentín, M. Šterbák, Javín - Šimurda, Pleva, Rudolf Huna - Jenčík, Kmiť, S. Gron - Špilár, Juraj Faith, P. Bartoš - Michel Miklík, Michal Lukáč, M. Bartánus

Domáci začali s elánom a keďže hostia mali tiež chuť hrať hokej, bolo sa na čo pozerať. V 6. minúte Török sotva čo naskočil z trestnej lavice, nezištne prihral Vantrobovi, ktorý bez prípravy otvoril skóre duelu. Košice odpovedali v 9. minúte, keď si vo svojej presilovke rozumeli Bartoš s Faithom, ktorý vyrovnal na 1:1. Martin išiel do kabín predsa len s jednogólovým náskokom, lebo Trokan v 12. min aj so šťastím zasunul puk za Lipovského chrbát, čo potvrdil aj videorozhodca. V druhej tretine sa hral opäť zaujímavý hokej, pričom akcie sa rýchlo presúvali z jednej strany na druhú. V 30. min prekĺzla Faithova strela pomedzi Dzubinove betóny - 2:2. O 90 sekúnd neskôr otraseného martinského brankára nachytal na hruškách Šimurda, ktorého propagačný pokus skončil v domácej sieti - 2:3. Veľkú časť tretej tretiny Martin tvrdošijne búšil do obranných hradieb súpera s úmyslom vyrovnať. V 43. min Klepáč vysunul do brejku Berana, ktorý však otáľal s koncovkou. V 50. min chcel Podstavek v gólovej šanci posunúť puk na hokejku voľného Říhu, ale to prečítal Kledrowetz. Hoci Martin mal v tejto fáze hry tlak, z ojedinelej akcie zahrmelo na opačnej strane. Huna v 53. min nadvakrát prekonal Dzubinu - 2:4. Výsledok pečatil Faith v 59. min v presilovjke Košíc po skvelej prihrávke Bartoša. Je to prvá výhra Košíc vonku a štvrtá domáca prehra martina za sebou.

Hlasy:


Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Za stavu 2:1 sme mali štyri tutové šance, ale nevyužili sme ich. Opäť sme nepresvedčili v koncovke. Strelca do mužstva hľadám už od júla, ale stále ho nemáme. My sme mužstvo bez hviezd, sú tu bojovníci, to sa musí uznať, ale body nám utekajú. Aj dnes sme hrali dobre, no Košice tvrdo trestali každú našu chybu a na rozdiel od nás svoje šance premieňali."
Ján Šterbák (tréner Košíc): "Sme radi, že sme konečne vonku uspeli. O to je to cennejšie, že v Martine sa hrá ťažko, je tu užšie klzisko a domáci sú tu veľmi aktívni. Dnes až na prvú tretinu, keď sme ešte neboli takí výrazní, sme potom hrali dobre v obrane i v útoku. Výborne nám zachytal Lipovský. Verím, že naše mužstvo znovu získa svoju tvár, že skonsolidujeme výkonnosť a pôjdeme v tabuľke hore."

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK 36 Skalica 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

Góly:

27. Kriška (Richard Huna, Hyben), 33. Róbert Huna (Kriška, M. Droppa), 40. Richard Huna (Róbert Huna, Kriška), 52. Pupák (Hovorka, M. Grman) - 35. Pálffy (V. Vlk, Šille), 58. Hartmann (R. Školiak)

Vylúčení:

8:7, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Vojtek, Gašparík, 1980 divákov

Zostavy:


L. Mikuláš: J. Laco - Petran, M. Školiak, M. Droppa, Hyben, D. Rehák, M. Grman, Smolka, Rúfus - Kriška, Róbert Huna, Richard Huna - F. Zúbek, Holečko, Bulík - Pupák, Hovorka, Pohanka - Macík, M. Oravec
Skalica: Rybár - V. Vlk, Gründling, M. Ivičič, Gula, Priechodský, Šille, Škápik, Škadra - Pálffy, J. Mikúš, D. Pašek - Kocák, R. Školiak, R. Hartmann - T. Višňovský, Hollý, Šátek - F. Novák, Horský, Malík


Mikulášske publikum sa v úvodnej tretine nudilo. Obidvaja brankári boli prakticky nezamestnaní, neujalo sa nič ani zo série presiloviek, keď hostia hrali dokonca pol minúty piati na trom. V podobnom nezáživnom duchu sa začalo aj prostredné dejstvo. Až v 27. min z ničoho-nič udrela elitná formácia domácich. Na konci vydareného prečíslenia bol kapitán Kriška - 1:0. V 33. min zvyšoval počas presilovky Róbert Huna, o chvíľu rovnakou gólovou mincou oplatil najväčší tromf Skaličanov Pálffy, ktorý znížil na 1:2. Ešte pred odchodom do šatní poistil vedenie Mikuláša tretí člen prvého útoku Richard Huna. Do záverečnej tretiny vstúpili Záhoráci s jasným odhodlaním ešte niečo s nepriaznivým výsledkom urobiť. Všetko podstatné riešil famózne chytajúci Laco, naopak v 52. min štvrtýkrát potešil domáce tribúny v presilovke Pupák. Skaličania sa v samom závere zmohli už iba na kozmetickú úpravu skóre, prihrávku Školiaka zužitkoval Hartmann - 4:2. Dohrávalo sa v atmosfére zaslúžených ovácií spokojného domáceho publika.

Ján Majdek (tréner Lipt. Mikuláša): "Potrebovali sme sa rehabilitovať za výprask na Slovane, čo sa nám proti veľmi kvalitnému súperovi dokonale podarilo. Premenili sme viacej šancí, preto sme uspeli. Ďakujem celému nášmu mužstvu za bojovný a disciplinovaný výkon."

Slavomír Chlebec (asistent trénera Skalice): "Liptáci si zaslúžia obdiv, ako sa pozviechali po poslednom výbuchu. Rozhodla druhá tretina, zbytočnými chybami sme súperovi darovali priestor, ktorý znamenite využil. Bohužiaľ, v tretej tretine sme v našom veľkom tlaku inkasovali a potom už nenašli sily na zvrat. Nech to nevyznie ako výhovorka, ale boli sme málo efektívni pred bránkou, najmä v presilovkách. Žiaľ, s tým sa boríme už dlhší čas."

Dukla Trenčín - HK VSR SR 20 5:3 (1:1, 1:1, 3:1)

Góly:

18. S. Saliji (Kóňa), 28. Trochta, 45. Bobček (Trochta), 45. Hanzal, 57. Bobček (Trochta) - 3. Jančovič (Mertel, Krajčík), 21. M. Jurík (O. Ďuriš), 55. Ďuriš (Ďaloga, Hiadlovský)


Vylúčení:

4:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - Orolin, Müllner, 2150 divákov

Zostavy:

Trenčín: Hála - Homer, Křetinský, Fatyka, Urban, Bobček, Malinský, Osina, Jarábek - Hanzal, Húževka, Čacho - Poljaček, A. Kollár, V. Nemec - S. Saliji, Kóňa, Marek Haščák - Radulay, Trochta, Kútny
HK VSR SR 20: Hiadlovský - Beňa, M. Bališ, J. Mikuš, Krajčík, Ďaloga, Zukal, Dulák - Čaládi, Marek Slovák, Smotrila - M. Jurík, O. Ďuriš, Suja - Mikula, Češík, Havlíček - J. Molnár, Mertel, Jančovič

Slovenská dvadsiatka prekvapila na poloprázdnom trenčianskom štadióne výborným pohybom, z ktorého ťažila už v 3. min, kedy sa podarilo Jančovičovi prekonať nepozorného Hálu. Domáci sa pokúšali presadiť kombinačnou hrou a rýchlymi brejkmi. V 16. min pohorel Trenčín na výborne chytajúcom Hiadlovskom, ktorý pokazil radosť v samostatnom nájazde naňho sa rútiacemu Hanzalovi. O minútu neskôr sa už ale Samir Saliji nemýlil, keď sa po skrumáži pred bránkou hostí zorientoval najlepšie a do odkrytej časti svätyne vyrovnal stav na 1:1. V úvode druhej tretiny opäť viedli mladíci, keď už v 1. min strelil po peknej kombinácii gól Jurík. Na druhej strane sa o minútu neskôr nepresadil Poljaček, ktorý rovnako ako Hanzal v prvom dejstve v samostatnom nájazde neprestrelil mladého Hiadlovského strelou medzi betóny. V 28. min sa už ale strelou spomedzi kruhov nemýlil Trochta a vyrovnal na 2:2. Po prestávke Dukla zvýšila obrátky a prvýkrát v stretnutí viedla až v 45. minúte, kedy na 3:2 zvýšil Bobček strelou od modrej. V tej istej minúte už na 4:2 zvyšoval bekhendom Hanzal. Na 4:3 korigoval v 55. minúte Ďuriš po nahrávke Ďalogu a Hiadlovského. V závere stretnutia sa podarilo zvýšiť už na 5:3 opäť Bobčekovi strelou od modrej. Slovenská dvadsiatka sa predstavila v dobrom svetle a ťažila najmä z dobrého pohybu a výborného výkonu Hiadlovského, ktorý si v poslednej tretine pripísal dokonca gólovú asistenciu. Hráči doterajšieho lídra jesene najmä z kombinačnej hry.

Hlasy:

Antonín Stavjaňa (tréner Trenčína): "Pred zápasom sme hráčov upozorňovali, aby tento zápas nebola blamáž. Koncentrácia našich hráčov bola veľmi nízka." Štefan Mikeš (tréner SR 20): "Nastúpili sme proti veľmi dobrému tímu, s ktorým sme hrali na svojom maximálnom limite. Pri obliehaní našej bránky nás súperovi hráči pretláčali, a preto musím povedať, že máme ešte veľké rezervy v osobných súbojoch."

Zdielať na