Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Handzuš a Višňovský pomohli LA k úspešnému štartu do sezóny
Zdielať na
Hokej

Handzuš a Višňovský pomohli LA k úspešnému štartu do sezóny

Zdroj: SITA/Peter Kapusta

Anaheim - Los Angeles 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)


Slovenskí hokejisti Michal Handzuš a Ľubomír Višňovský pomohli tímu Los Angeles k úspešnému štartu no novej sezóny NHL.

Kings zdolali v sobotňajšom otváracom zápase 90. ročníka NHL v britskom Londýne obhajcu Stanleyho pohára Anaheim 4:1 aj zásluhou asistencie Višňovského, ktorý spolu s Alexandrom Frolovom vypracoval v presilovej hre v 9. minúte prvý gól stretnutia pre Michaela Cammalleriho, triumf LA potom potvrdil zásahom do prázdnej bránky 26 sekúnd pred koncom duelu Handzuš. Ďalší slovenský hokejista v drese King Ladislav Nagy sa bodovo nepresadil.

O prvé body sezóny sa pre LA najviac zaslúžil útočník Cammalleri, autor dvoch gólov, ale nebyť vynikajúceho výkonu 19-ročného brankára kráľov Jonathana Berniera, body by zbieral strelecky aktívnejší Anaheim. Recept na debutujúceho Berniera, ktorého si LA vybralo v 1. kole draftu 2006, našiel až v 54. minúte krídelník Bobby Ryan. Dvojka draftu 2005 rovnako odohrala svoj premiérový súboj v NHL.

Začiatok zápasu, ktorý sa prvýkrát v histórii ligy odohral na európskej pôde, bol posunutý o 16 minút kvôli problémom s osvetlením. Organizátori navyše zabudli odkiaľ pochádza väčšina hráčov NHL a diváci si tak vo vypredanej O2 Aréne vypočuli len britskú a americkú hymnu. Hráči Ducks budú mať šancu vrátiť Los Angeles prehru v nedeľňajšej odvete.

Výsledok sobotňajšieho úvodného stretnutia jubilejného 90. ročníka zámorskej hokejovej NHL:

Anaheim - Los Angeles 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Góly: 54. Ryan (Pronger, Beauchemin) - 9. Cammalleri (Frolov, VIŠŇOVSKÝ), 31. Blake (Kopitar, Brown), 42. Cammalleri (Preissing, Kopitar), 60. HANDZUŠ (O´Sullivan). Vylúčení: 8:9 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:1, strely na bránku: 27:21. Brankári: Bryzgalov - Bernier. Diváci: 17 500.

Zdielať na