Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ronald Petrovický za Trenčín hrať nebude
Zdielať na
Hokej

Ronald Petrovický za Trenčín hrať nebude

Zdroj: SITA/AP/Gene J. Puskar

Slovenský hokejista zatiaľ ešte stále čaká na ponuku z niektorého klubu pravdepodobne z kanadsko-americkej NHL.

Hokejový útočník Ronald Petrovický zatiaľ ešte Duklu Trenčín aj napriek avizovanému záujmu neposilní. Hráčsky agent mu odporučil, aby sa šetril, lebo sa aj v týchto dňoch usiluje získať mu angažmán v zámorí.

Tridsaťročný krídelník už s vicemajstrom niekoľko dní trénuje a minulý piatok sa objavila informácia, že by mohol hrať už v sobotňajšej predohrávke so Zvolenom. Napokon sa v zostave vojakov neuviedol a stále čaká, ako sa vyvinie situácia s jeho budúcim angažmánom. „Boli sme dohodnutí, ale agent mu napokon odporučil, aby ešte vyčkal. Keďže ma niečo pre Ronalda rozrobené, nechcel, aby sa nešťastne zranil. Uvidíme ako to napokon celé dopadne,“ informoval agentúru SITA generálny manažér Dukly Trenčín Richard Hartmann.

Petrovický by najradšej hral v zámorí v NHL. Ak by to nevyšlo, bral by pôsobenie v niektorom z európskych klubov. Petrovický v Dukle Trenčín odohral v kariére jediný extraligový zápas v sezóne 1993/94, potom odišiel do zámoria, v NHL obliekal dresy Calgary, New York Rangers, Atlanty a naposledy Pittsburghu.

Rodák zo Žiliny hral naposledy na Slovensku počas lockoutovej sezóny 2004/05, keď obliekol dres klubu zo svojho rodného mesta v 34 stretnutiach.

Zdielať na