Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
NHL: Stehlík, Baranka a Bartovič na farmy
Zdielať na
Hokej

NHL: Stehlík, Baranka a Bartovič na farmy

Zdroj: SITA/Peter Kapusta, ilustračné

Kluby NHL opäť zužovali kádre, dotklo sa to aj troch Slovákov

Slovenskí hokejisti Richard Stehlík, Milan Bartovič a Ivan Baranka sa počas víkendu dozvedeli v kempoch svojich klubov NHL nepríjemnú správu, že sezónu v profilige nezačnú a musia ísť na farmu.

Stehlík, ktorý má kontrakt s Nashville, začne novú sezónu v tíme farmárskej AHL v Milwaukee. Dvadsaťdvaročný rodák zo Skalice už po podpise kontraktu avizoval, že aj v prípade, že si v kempe nevybojuje miesto v prvom tíme, bude o svoj post bojovať vo farmárskom tíme. Stehlíka draftovali Predators už v lete 2003, keď si ho vybrali v 3. kole zo 76. miesta. V tom čase skalický odchovanec pôsobil v tíme juniorskej QMJHL Sherbrooke, v ďalšej sezóne 2003/04 obliekal dres ďalšieho klubu tejto vetvy CHL Lewistonu. V lete 2004 sa vrátil do rodnej Skalice a ďalší ročník odohral už v drese Dukly Trenčín, odkiaľ jeho cesty viedli na dva roky do Sparty Praha. Okrem dobre stavaného obrancu, ktorý v národnom tíme SR odohral 45 stretnutí (1 gól), poslalo vedenie Nashville na farmu do Milwaukee ďalších 18 hráčov.

Bartovič sa chcel opäť presadiť v NHL, šancu však zatiaľ nedostane. Hráč, ktorý sa s Atlantou v lete dohodol na ročnom kontrakte, sa vrátil do zámoria po roku strávenom v Európe, kde obliekal dresy švédskeho Malmö a švajčiarskeho Zürichu. Thrashers síce poslali Bartoviča na farmu do Chicaga, či však v AHL bude hrať, je otázne. Dvadsaťšesťročný Trenčan má totiž v zmluve klauzulu o prípadnom návrate do Európy. Bartovič v NHL dostal šancu v Buffale a v ročníku 2005/06 v Chicagu. V NHL celkovo odohral 50 zápasov s bilanciou 3 góly a 14 asistencií.

V prvom tíme Atlanty okrem hviezdy Mariána Hossu zatiaľ ostáva aj Boris Valábik, ktorý jedným z pätice uchádzačov o dve voľné miesta v obrane Thrashers.

Na svoju prvú šancu v drese New York Rangers si bude musieť ešte počkať aj Ivan Baranka, ktorého poslali do Hartfordu. Dvadsaťdvaročný obranca hral za Wolf Pack v AHL aj v posledných dvoch sezónach.

Zdielať na