Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nedeľné výsledky hokejovej extraligy
Zdielať na
Hokej

Nedeľné výsledky hokejovej extraligy

Zdroj: SITA/Dušan Hein

Súhrn výsledkov víkendových stretnutí 5. kola hokejovej Slovnaft extraligy.

V nedeľu sa hralo 5. kolo slovenskej hokejovej Slovnaft extraligy, prinášame komentáre k priebehu stretnutí a kompletný súhrn výsledkov.

SkiPark MHK Kežmarok - HC Slovan Bratislava 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)

Kežmarčania v úvode duelu predvádzali pekný útočný hokej. Ich kombinačné akcie pred brankárom Hovim v prvej tretine miestami pripomínali exhibičné stretnutie. Gólom sa prezentoval Palovčík, ktorý využil prihrávku Zlochu. Necelé tri minúty pred koncom úvodného dejstva vyrovnal hosťujúci Uram po prihrávke Kropáča.

V druhej tretine domáci Kežmarok poľavil a iniciatívu prevzal Slovan. Po spolupráci Kropáča a Pišteka prekonal Klempu Devečka a pri následnej presilovke zvyšil na 1:3 Kuľha. Keď v 34. min skóroval hosťujúci Hreus, s domácimi to vyzeralo zle-nedobre.

V tretej tretine Kežmačania opäť predvádzali útočnú hru s množstvom šancí na skórovanie, ale tie sa im nepodarilo nevyužiť. Navyše v závere inkasovali dva vyššie tresty, ktoré dostali Palovčík a Kall. Diváci mali možnosť vzhliadnuť tri rozdielne tretiny, keď tú prvú mali vo svojej réžii domáci, druhá tretina patrila plne Slovanu a v treťom dejstve sa už len dohrávalo, keď ani jedno z mužstiev priveľmi neotváralo obranu, hralo sa na istou, o čom svedčí aj výsledok tretiny 0:0.

Góly: 14. Palovčík (Zlocha) - 17. Uram (Kropáč), 27. Devečka (Kropáč, Ľ. Pištek), 28. Kuľha (Uram, Pavlas), 34. Hreus (Kuľha)
Vylúčení: 8:8 na 2 min, navyše: Palovčík na 10 min za napadnutie zozadu, Kall (obaja Kežmarok) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Országh - Korba, Valach, 3000 divákov



MHC Martin - HK Aquacity ŠKP Poprad 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)

Martin nastúpil bez štyroch hráčov základnej zostavy a najmä neúčasť opôr Töröka i Berana bola citeľná. Napriek tomu išli do vedenia domáci. Skóre zápasu otvoril v 93. sekunde Tabaček. Hostia sa však z inkasovaného úderu rýchlo pozviechali. V 5. min vyrovnal strelou od modrej Michal Segľa, ktorému k tomu pomohol nešťastný teč Koložváryho. V 9. min uvidel Kroták, v tej chvíli operujúci za martinskou bránkou, voľného Fabiana a bolo 1:2. Vyrovnanie viselo na vlásku v 10. min, ale strela Dzerinša trafila len žŕdku popradskej bránky.

Do kovovej konštrukcie mieril v 20. minúte na opačnej strane aj Vrbata. Prave tento hosťujúci hráč sršal aktivitou v 29. min, keď len vďaka Dzubinovi neprehrávali Martinčania rozdielom dvoch gólov. Čo muselo prísť, to prišlo v 30. min, v ktorej Kroták podčiarkol tlak hostí tretí gólom Popradu.

Do tretej tretiny vstúpili domáci s úmyslom zápas zdramatizovať, ale škrt cez rozpočet im urobil Jasovský, ktorý v 42. minúte zakončil akciu Podtatrancov strelou pod hornú žŕdku - 1:4. Potom už hral Martin vabank, ale domáci opäť zlyhali v koncovke. Naopak, dieru v domácej obrane využil v 48. min pohotový Turoň - 1:5. Poprad prišiel k trom bodom pomerne ľahko, ale jeho víťazstvo je zaslúžené.

Góly: 2. P. Tabaček (S. Hriňa, Koložváry) - 5. Michal Segľa (Turoň, Vrbata), 9. Fabian (A. Kroták), 30. Kroták (Jasovský), 42. Jasovský (Halaj, Jabrocký), 48. Turoň (Jarolín, Michal Segľa)
Vylúčení: 4:9 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0 , rozhodovali: Levonen (Fín.) - Gajan, Galamboš, 3000 divákov


Dukla Trenčín - MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Domáci začali veľmi ofenzívne a pred súperovou bránkou rozkrútili poriadny kolotoč plný dobrých šancí. Liptáci na čele s brankárom Lacom však úvodný trenčiansky tlak, trvajúci polovicu prvej tretiny, ustáli, vyrovnali hru a domáceho brankára Hálu tiež počastovali niekoľkými štipľavými strelami.

Lepší vstup do druhej tretiny mal Trenčín, keď v 22. min Fatyka nahodeným pukom od modrej využil po piatich sekundách presilovú hru. Potom však domáci poľavili v koncentrácii a dôraze, hostia však diery v trenčianskej obrane nedokázali využívať. Hoci sa obaja brankári na nedostatok práce nemohli sťažovať, v hre bolo obojstranne príliš veľa nepresností.

Od 42. minúty mali domáci výhodu dvojminútovej presilovky o dvoch hráčov, počas ktorej vyvinuli na súpera drvivý tlak, ale "Liptáci" s podporou výborných zákrokov brankára Laca všetky skrumáže pred bránkou vyriešili. Trenčania sa snažili búšiť do perfektne brániacich šíkov súpera, no bez úspechu. V závere počas presilovky výrazne zatlačili protivníka aj Liptáci, nevyužili však ani vyložené šance. V 59. min si domáci vydreté víťazstvo poistili, keď najskôr Poljaček trafil žŕdku a o chvíľu Saliji dorážkou zužitkoval ďalšiu presilovku.

Góly: 22. Fatyka (Malinský, Poljaček), 59. S. Saliji (Fatyka, Malinský)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, Mášik, Mihajlo, 2675 divákov

HKm Zvolen - MsHK Žilina 6:2 (0:1, 3:1, 3:0)

Úvod duelu sa niesol v pokojnom tempe. Domácich neprebudil ani inkasovaný gól z hokejky Siváka, keď Žilinčania hrali v oslabení o dvoch hráčov a predsa sa im podarilo otvoriť skóre duelu. Hostia mali následne výhodu presilovky o dvoch mužov, prekonať Kostúra v domácej bránke sa im však nepodarilo.

Aj v úvode druhého dejstva pokračovali domáci v nezáživnej hre, prebral ich až druhý presný zásah Siváka v 22. min. Jozef Čierny sa zastreľoval v 27. min, jeho pokus však skončil na žrdi Ottossonovej svätyne. V 27. min sa Zvolenu podarilo znížiť, keď sa do tabuľky kanonierov zapísal Lukáš Jurík. V 37. min vyrovnal po rýchlom protiútoku po presnej preihrávke Jozefa Čierneho Škvaridlo a necelé dve minúty pred druhou sirénou poslal domáci tím do vedenia obranca Ladislav Čierny, keď od modrej prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

V poslednej tretine využili domáci presilovku o dvoch hráčov, keď strelu L. Čierneho od modrej čiary poslal do bránky Kopecký. Ten istý hráč dal gól pri power play hostí, keď doklepol puk do prázdnej brány. V posledných sekundách zápasu skóroval ešte Jurík a uzavrel tak skóre zápasu na 6:2.

Góly: 27. L. Jurík (Škvaridlo), 37. Škvaridlo (J. Čierny, Cebák), 39. L. Čierny (Klouda), 41. J. Kopecký (L. Čierny, Klouda), 59. J. Kopecký (Klouda), 60. L. Jurík (J. Čierny) - 9. P. Sivák, 22. P. Sivák (Fadrný, Jánoš)
Vylúčení: 7:9 na 2 min, navyše: Hvila (Zvolen) 5+DKZ za napadnutie zozadu, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Pavlovič - Grečko, Smrek, 2406 divákov


HK VSR SR 20 - HK Ardo Nitra 1:2 po sam. nájazdoch (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Premiéra v extraligy v Púchove sa začala šancou Garipa Salijiho, aby po 49 sekundách hry museli hru na pár minút pre technické problémy s reklamou na mantineli prerušiť. Oba tímy sa snažili streliť prvý gól, aj keď akcie boli rozhárané. V 7. min sa dostal Štefanka pred Hiadlovského a bekhendovým blafákom otvoril skóre. Tempo hry stúplo v druhej časti hry, Nitrania doplácali na vylúčenia a reprezentačný tím mal prevahu. V 32. min zúročili mladí dvadsiatkári svoju prevahu pri presilovke o dvoch hráčov, keď sa presadil Čaládi. Výber Štefana Mikeša robil neustálym pohybom favoritovi problémy.

Hostia následne pridali, ale nič vážnejšie nevymysleli. Oba tímy si vytvorili šance aj v tretej tretine, z viacerých šancí však gól nepadol. V predĺžení začala Nitra presilovkou, mala navrch, ale gól nedala. Rozhodli až samostatné nájazdy, v lotérii bol dvakrát úspešný Ján Lipianský a vo štvrtej sérii definitívne rozhodol o prvých bodoch pre svoj tím.

Góly: 32. Čaládi (Beňa, Mikula) - 7. M. Štefanka (M. Kováčik, I. Dornič ml.), rozhodujúci sam. nájazd Lipianský
Vylúčení: 10:11 na 2 min, navyše: Zukal (HK VSR SR 20) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - Gašparík, Orolin, 1711 divákov


SOBOTA

HK 36 Skalica - HC Košice 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)

Pred televíznymi kamerami začali obe mužstvá naplno a ukazovali, že sa chcú pobiť o víťazstvo. Hneď v úvode sa do dobrej príležitosti dostali domáci Kocák, Malík aj Hollý, na Petríka v košickej bránke však nevyzreli. V 5. min sa však Skaličanom podarilo otvoriť skóre duelu, keď po umnej prihrávke Pálffyho strelou zápästím skóroval Pašek - 1:0.

O dve minúty mohol zvýšiť Kocák, v úniku však nedokázal efektívne zakončiť. Na druhej strane sa vyznamenal Rybár, ktorý znaškodnil šancu Bartánusa. V 8. min Košice vyrovnali, keď sa pred domácou bránkou najlepšie zorientoval Jenčík. Oba tímy sa predbiehali v zahadzovaní šancí, keď niekoľko dobrých príležitostí zahodila domáca prvá útočná formácia, na druhej strane Rybár vychytal príležitosti Košíc.

Hneď v úvode druhého dejstva sa vedenia ujali hostia, keď Droppa využil prihrávku Grona. V 25. min Pleva nastrelil žrď a svoje možnosti nevyužili ani Jenčík a Macho. Rudolf Huna bol už v 32. min úspešný, keď zblízka prekonal Rybára. Pred druhou sirénou sa podarilo domácim znížiť, keď v 37. min Ivičič našiel Hartmanna a ten bez prípravy príklepom rozvlinil sieť Petríkovej svätyne - 2:3. V závere druhého dejstva sa v nebezpečnej akcii ocitol Bartoš, ale nedal.

Tretia tretina priniesla dramatické vyvrcholenie so šťastným koncom pre domácich. V 46. min trojica Višňovský, Pálffy, Mikúš držala Košičanov celú minútu v ich obrannom pásme, skalickej trojici však chýbala efektivita pri streľbe. V 53. min domáci hnaní skvelým publikom mali možnosť vyrovnať, ale Ivičič so Školiakom neuspeli. V 56. min Kocák na dvakrát vyrovnal na 3:3 a vrátil Skalicu do hry. Stotri sekúnd pred treťou sirénou sa gólovo presadil Pálffy, ktorý využil peknú prihrávku Mikúša a zavŕšil dokonalý obrat - 4:3.


Góly: 5. D. Pašek (Pálffy, Priechodský), 37. R. Hartmann (Kocák, M. Ivičič), 56. Kocák (R. Školiak), 59. Pálffy (J. Mikúš) - 8. Jenčík (Rudolf Huna), 22. I. Droppa (S. Gron), 32. Rudolf Huna (Pleva)
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: D. Konc - Müllner, Brath, 3300 divákov

Zdielať na